Šiuolaikiniame pasaulyje atsirado galimybė gaminti kotletus iš įvairiausių ingredientų. Pavyzdžiui, dabar nebūtina, kad kotletai būtų gaminami iš mėsos ar žuvies. Yra daugybė bulvių, grikių ir net kopūstų kotletų receptų.
Kai kurie šefai tvirtina, kad daržovių kotletai – netinkamas patiekalas. Žodis kotletas iš prancūzų kalbos reiškia mėsos gabalą ant kaulo. Daržovių patiekale nekalbama apie mėsą ir kaulus.
Tačiau vegetarai mąsto kitaip, remdamiesi įdomiais argumentais. Daržovių kotletai gali būti sveiki. Šis patiekalas papildys ne tik veganų, bet ir pasninkaujančių žmonių mitybą.
Ingredientai kopūstų kotletams:
kopūstai – 700 g;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
vanduo – 2 litrai;
petražolės – 5 g;
miltai – 100 g;
grietinė – 100 g;
druska – žiupsnelis;
svogūnas – 100 g.
Kopūstų kotletų paruošimas:
Kopūstą reikia susmulkinti gana dideliais gabalėliais ir 20 minučių pavirti poroje litrų vandens. Toliau laukiame, kol kopūstai vandenyje atvės ir išspaudžiame drėgmės perteklių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus iki auksinės rudos spalvos. Į svogūną įmeskite porą skiltelių per spaudą perspausto česnako ir pakepkite dar porą minučių.
Į minkštus kopūstus suberkite miltus ir druską, suberkite pakepintus svogūnus ir kiaušinius, sumaišykite ingredientus į vientisą masę.
Iš mišinio formuojame nedidelius kotletukus, kepame aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Smulkiai supjaustykite petražoles į grietinę, suberkite susmulkintą česnako skiltelę ir gerai išmaišykite.
Į kotleto mišinį galite įberti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, čiobrelių ir maltų juodųjų pipirų.
Šiuos kopūstų kotletus puikiai papildo grietinės padažas.