Draniki laikomi originaliu baltarusių patiekalu, kurio negalima lyginti su kitais turimais analogais. Tačiau ne visi žino, kad šie bulviniai pyragaičiai iš pradžių buvo išrasti Vokietijoje.
1830 metais Šitleris į Rusijos imperiją atvežė bulvinių blynų receptą. Rusai taip pamėgo šį patiekalą, kad netrukus meistrai pradėjo sugalvoti paprastus ir nesudėtingus tokių blynų paruošimo variantus. Taip atsirado lengviau paruošiami bulviniai blynai.
Ingredientai bulviniams blynams:
bulvės – 500 g;
sviestas – 50 g;
svogūnai – 60 g;
džiovintas česnakas – pusė arbatinio šaukštelio;
vištienos kiaušinis – 2 vnt .;
Provanso žolelės – šaukštelis;
miltai – a.š. l.;
druska – 0,5 šaukštai. l.
Blynų ruošimas:
Bulves ir svogūnus nulupkite nuo viršutinio sluoksnio – nulupkite ir nulupkite. Daržoves nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu ir kartu susmulkiname ant rupios trintuvės.
Sumaišytas daržoves sudėkite į marlės audinį ir išspauskite visas sultis į atskirą dubenį. Kai skystis nuo bulvių ir svogūnų nutekės, produktus perkelkite į gilų dubenį.
Į bulvių-svogūnų mišinį suberkite džiovintą česnaką, Provanso žoleles, miltus ir išmuškite kiaušinius. Mišinį pasūdykite ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Rankomis arba šaukštu formuokite nedidelius plonus paplotėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite kiekvieną paplotį iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Draniki yra geras pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams.
Tai liesas, bet sotus patiekalas, derinamas su varške, majonezu ar grietine.