Šonkauliukų receptas visai šeimai. Lengvai paruošiama ir neįtikėtinai skani vakarienė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiaulienos šonkaulius galima paruošti įvairiais būdais. Noriu su Jumis pasidalinti originaliu, įdomiu receptu, kurio pagalba gaminsime minkštus ir sultingus užkandžių šonkauliukus.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • kiaulienos šonkauliai, 1 kg;
  • pomidorų pasta, 2 šaukštai;
  • sojos padažas, 3 šaukštai;
  • druska, pipirai, kalendra, česnakai;
  • saulėgrąžų aliejus, 2 šaukštai;
  • citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas;
  • medaus, 2 šaukštai;
  • bulvės, 4 didelės;
  • svogūnas, 1 vnt.;
  • sezamas, 50 g,
  • česnako, medaus, 1 a.š.

Šonkauliukų virimo procesas

Nuplaukite šonkaulius ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Pomidorų pastą sumaišome su sojos padažu ir visais prieskoniais, medumi, česnaku perleidžiame per spaudą. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite padažą iki visiško homogeniškumo.

Padažą užpilame ant šonkauliukų ir gerai išmaišome, kad mėsa visiškai pasidengtų mase.

Uždenkite indą ir palikite marinuotis 1-2 valandas.

Bulves verdame uniformomis.

Medų sumaišykite su sojų padažu, sezamu, česnaku ir prieskoniais.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite svieste.

Bulvę supjaustykite griežinėliais ir suberkite į svogūną, pakepinkite.

Formą padengiame pergamentu ir išdėliojame šonkauliukus, ant viršaus užpilame likusį padažą. Uždenkite pergamentu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.

Šonkauliukus patiekiu su bulvių garnyru ir dedu salotas iš šviežių arba raugintų daržovių.

Tokia vakarienė pasirodo labai prabangi, aromatas tvyro visoje virtuvėje. Dažnai gaminu svečiams ir iškyloms.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.