Norint pagaminti šį skanų šokoladinį pyragą, jums nereikia sviesto. Pyragas švelnus, purus ir drėgnas, pamirkytas specialiame padaže. Norint paruošti tokį pyragą, neprireiks ypatingų įgūdžių ar retų ingredientų, o rezultatas jus sužavės. Tortas taps mėgstamiausiu suaugusiųjų ir vaikų desertu. Tai idealus pyragas šeimos atostogoms ar šventinei vakarienei.
Ingridientai
- Kvietiniai miltai – 260 g
- Cukrus – 410 g
- Kakavos milteliai – 90 g
- Kepimo soda – 2 šaukšteliai.
- Druska – 1 šaukštelis.
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt
- Pienas – 300 ml
- saulėgrąžų aliejus – 240 ml
- Karštas vanduo – 100 ml
- Vanilinas – 1 šaukštelis.
- Kondensuotas pienas su cukrumi – 240 ml
- Tamsus šokoladas – 130 g
- Grietinėlė 32-35% – 300 ml
- Cukraus pudra – 90 g
- Kakavos milteliai – 5 g
- Šokolado trupiniai – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio paruošimo procesas:
Į gilų dubenį suberkite persijotus miltus, sodą, cukrų, 85 g kakavos miltelių, druską ir išmaišykite.
Įpilkite vištienos kiaušinių, 300 ml pieno, aliejaus, vanilės ir gerai išplakite mikseriu.
Nuolat maišydami į tešlą lėtai supilkite 100 ml karšto vandens ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi ir supilkite į ją paruoštą tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 ° C ir kepkite pyragą 45-50 minučių, kol jis bus paruoštas. Patikrinkite pyrago pasirengimą dantų krapštuku, įkišdami jį į pyrago centrą. Išimkite dantų krapštuką, jis turi likti sausas.
Kondensuotą pieną pašildykite vandens vonelėje, bet neužvirinkite, tada supilkite šokoladą ir gerai išmaišykite. Šokoladas turi ištirpti ir masė bus vienalytė.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir mediniu pagaliuku visame pyrage padarykite 2-3 cm atstumu vienas nuo kito skylutes.
Įdėkite pyragą į šaldytuvą 30 minučių. Kad prasiskverbtų ir atvėstų.
Į gilų dubenį supilkite grietinėlę ir plakite, kol susidarys stiprios putos. Suberkite cukraus pudrą, 5 g kakavos miltelių ir švelniai išmaišykite mentele ar šaukštu.
Torto paviršių tolygiai paskirstykite plakta grietinėle. Pabarstykite pyragą šokolado drožlėmis ir nusiųskite į šaldytuvą 1 valandai.
Patarimas:
- Į šokoladinį padažą galite įpilti romo arba konjako esencijos.
- Patiekdami pyragą užpilkite šokoladiniu padažu.
- Tortą laikykite šaldytuve.
