Šokoladinis pyragas yra skanus skanėstas, kurį mėgsta daugelis. Jis turi turtingą šokolado skonį ir aromatą bei subtilią tekstūrą. Yra daug šokoladinių pyragų receptų, kurie gali skirtis pagal ingredientus, gaminimo būdą ir skonį.
Šokoladinio pyrago populiarumą lemia jo naudojimas ne tik kaip atskiras delikatesas. Šokoladinis biskvitas dažnai tarnauja kaip pyrago pagrindas.
Mes jums pasakysime, kaip greitai pagaminti skanų šokoladinį pyragą.
Ingredientai:
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Augalinis aliejus – 120 ml;
Pienas – 250 ml;
Miltai – 300 g;
Kakava – 100 g;
Cukrus – 180 g;
Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
Razinos – 30 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Į gilų dubenį šakute išplakite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų ir pieną ir toliau maišykite. Atskirai sumaišykite miltus, kakavą, cukrų ir kepimo miltelius.
Birius produktus dalimis supilkite į kiaušinių mišinį ir suberkite razinas. Kruopščiai išmaišykite tešlą, kad nesusidarytų gabalėlių.
Tešlą supilti į ne didesnio kaip 22 cm skersmens formą, kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Pyragą galima kepti ir lėtoje viryklėje.
Torto pasirengimą galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis turi išeiti sausas iš biskvito. Iškepus tortą rekomenduojama aplieti šokoladiniu glaistu.