Ar matėte šokoladinių užtepėlių kainas parduotuvėje? Aš taip pat, todėl nusprendžiau išbandyti receptą, kurį seniai radau ir užsirašiau savo taupyklėje, bet neturėjau galimybės išbandyti. Žinote, gavosi puikiai, nuo šio deserto vaikų už ausų neattempsi, o pyragams, riestainiams ir kitiems desertams jis puikiai tinka.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pienas, 50 ml;
cukrus, pusė stiklinės;
rafinuotas augalinis aliejus, 300 – 350 ml;
kakavos, 3 – 6 v.š.;
sausas pienas, 3 šaukštai;
riešutai pagal skonį, 100 g;
vanilinas
Visų pirma išimame gaminius ir pašildome kambario temperatūroje.
Dabar maišytuvo dubenyje sumaišykite skystą pieną, cukrų ir plakite.
Plona srovele supilkite augalinį aliejų ir toliau plakite.
Patarimas : pastai tirštėjant, žiūrėk – aliejaus gali prireikti mažiau nei recepte, nes skiriasi aliejaus gamintojai, todėl ir aliejaus tankis skiriasi.
Kai pastos konsistencija taps panaši į tirštą, naminę grietinę, supilkite sausą pieną, smulkintus riešutus (žemės ar graikinius riešutus ar migdolus ir pan.). Plakti.
Patarimas : kad pasta įgautų ryškų riešutų skonį ir aromatą, pirmiausia sausoje keptuvėje pakepinkite riešutus.
Kuo ilgiau plaksite pastą, tuo ji bus tirštesnė.
Sudėkite į švarius ir sausus stiklainius, uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve.
Galiojimo laikas yra savaitė, bet šaldytuve jis niekada neišsilaiko ilgiau nei porą dienų, bent jau mano šeimoje.