Šokoladas, varškė ir uogos: puikus derinys, kuris paprastą pyragą paverčia restorano desertu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šokoladinis pyragas su varške ir uogomis – sudėtingas desertas, kuriame meistriškai derinami keli skonio ir tekstūros elementai. Jo pagrindą sudaro sodrus šokolado skonis, kurį suteikia kakava. Šį skonį sušvelnina ir papildo švelnus varškės sluoksnis, kuris suteikia pyragui kreminę tekstūrą ir lengvą rūgštelę.

Tokie desertai turi seną istoriją, kurios šaknys glūdi Europos kulinarijoje

. Šokoladiniai pyragai

Europoje išpopuliarėjo

XIX a., kai šokoladas tapo prieinamas plačiajai visuomenei. Tokios šalys kaip Prancūzija ir Šveicarija labai prisidėjo prie šokoladinių pyragų kepimo plėtros.

Papasakosime, kaip pasigaminti šokoladinį pyragą su varške ir uogomis

.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – 2 vnt;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 90 g;
  • augalinis aliejus – 70 g;
  • miltai – 90 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Kakava – 2 šaukštai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Kukurūzų krakmolas – 1,5 valg;
  • Cukrus – 4 šaukštai;
  • uogos – 200 g.

Šokoladinio pyrago su varške ir uogomis paruošimas:

Kiaušinius su druska ir cukrumi plakite tol, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į mišinį supilkite augalinį aliejų

. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava, persijokite į kiaušinių masę. Nedideliu maišytuvo greičiu išminkykite tirštą, vientisą tešlą

. Į varškę įmuškite kiaušinį, supilkite porą šaukštų cukraus, vanilinį cukrų ir šaukštą krakmolo. Ingredientus kruopščiai išplakite iki vientisos masės panardinamuoju mikseriu

Taip pat skaitykite:  Malta mėsa, kepta bulvių košėje, neįprastai. Toks patiekalas patiks visiems. Turkijos šefo receptas

. Uogas sumaišykite su ½ šaukšto krakmolo ir pora šaukštų cukraus. Kepimo indą išklokite pergamentu, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais

. ½ tešlos supilkite ant dugno, paskirstykite paviršiuje.

Шоколад, творог и ягоды: идеальное сочетание, которое превращает простой пирог в ресторанный десерт

Ant tešlos sluoksnio dėkite varškės sluoksnį, pabarstykite uogomis.

Шоколад, творог и ягоды: идеальное сочетание, которое превращает простой пирог в ресторанный десерт

Ant uogų sluoksnio dėkite likusią tešlos dalį, paskleiskite ją ant viršaus. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.

Шоколад, творог и ягоды: идеальное сочетание, которое превращает простой пирог в ресторанный десерт

Шоколад, творог и ягоды: идеальное сочетание, которое превращает простой пирог в ресторанный десерт

Gausite minkštą kvapnų šokoladinį pyragą su varške ir uogomis. Šiam receptui galite naudoti įvairias uogas: mėlynes, šilauoges, braškes, juoduosius serbentus.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *