Daugelis Sovietų Sąjungoje gyvenusių žmonių žino apie krepšelių pyragus. Anksčiau šis pyragas buvo vienas geidžiamiausių vaikų skanėstų. Krepšeliai buvo ruošiami pagal specialų receptą, kuriame buvo ne tik trapios tešlos, bet ir purus baltyminis kremas.
Krepšeliai išpopuliarėjo XX amžiaus viduryje, kai desertams skirti produktai tapo prieinamesni.
Tikriausiai receptą sovietų virėjai pasiskolino iš vengrų, nes užsienio virtuvėje taip pat yra polinkis į krepšelius.
Paruoškime savo krepšelio tortą su kremu.
Krepšelių tešlos ingredientai:
Miltai – 520 g;
Sviestas – 310 g;
Cukrus – 208 g;
Kiaušinis – 73 g;
Trynys – vnt.;
Kepimo milteliai – 3 g;
Druska – 2 g;
Vaisių įdaras – 500 g.
Ingredientai kremui:
Baltymai – 250 g;
Cukrus – 500 g;
Actas 70% – 3 g;
Vanduo – 150 g;
Vanilinas – ½ g.
Krepšelių paruošimas:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išmaišyti. Sviestą išplakite mikseriu, suberkite cukrų ir druską. Sviestą išplakite iki baltumo, srovele supilkite kiaušinį ir trynį.
Periodiškai nuimkite aliejų nuo indo šonų ir vėl plakite.
Miltus ir kepimo miltelius suberkite ant stalo, supilkite kreminį mišinį ir minkykite.
Stengiamės minkyti taip, kad tešla mažiau liestųsi su rankų šiluma.
Surenkame tešlą į bandelę ir dedame į celofaną, tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių.
Tada greitai užpildykite krepšelio formas tešla, stengdamiesi išvengti oro kišenių.
Krepšelius kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Atsargiai išimkite krepšelius iš formelių ir į vidų sudėkite vaisių įdarą.
Tai galite padaryti naudodami konditerinį maišelį.
Kremui baltymus plakite mažu greičiu iki šviesių putų, tada įpilkite vanilino. Į puodą supilkite cukrų, įpilkite vandens ir virkite, kol paviršiuje lėtai sprogs burbuliukai.
Cukraus sirupas yra paruoštas, kai galite pūsti burbulą, panardinę į jį šakutę. Į su vanile išplaktus purius kiaušinių baltymus supilkite actą ir lėtai plakite.
Cukraus sirupą plona srovele supilkite į kiaušinių baltymų masę ir toliau plakite. Supylus cukraus sirupą, greitai plakite grietinėlę 30 sekundžių.
Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su uždarytu žvaigždutės antgaliu ir sudėkite ant vaisiais užpildytų krepšelių.
Krepšelius su kremu pašaukite į 200 laipsnių orkaitę porai minučių.
Belieka krepšelius apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Receptas šiek tiek sudėtingas, bet rezultatas puikus.