Sluoksniuotos salotos su kepenėlėmis ir grybais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ruošiame daugiasluoksnes salotas iš kepenėlių ir grybų. Salotos pasirodo labai sočios, nes grybai, kepenėlės ir daržovės prieš išdėliodami pakepinami aliejuje. Tuo pačiu metu būtina naudoti minimalų saulėgrąžų aliejaus kiekį, kad salotos nepasirodytų labai riebios. Pagrindinis patiekalo akcentas – padažas, persmelkiantis salotų sluoksnius. Padažą ruošiame patys grietinės ir fetos sūrio pagrindu. Šio padažo dėka salotos turi neįprastą rūgštų skonį.

Ingridientai

  • Vištienos kepenėlės 400  g
  • Grybai 400  g
  • Svogūnai yra svogūnai 2  vnt
  • Morkos 2  vnt
  • Vištienos kiaušinis 4  vnt
  • Lydytas sūris 2  vnt
  • Slyvos 8  vnt
  • Saulėgrąžų aliejus kepimuiparagauti
  • Grietinė 300  g
  • Fetos sūris 150  g
  • Druskaparagauti
  • Malti juodieji pipirai

Žingsniai

  • Paruoškite visus reikalingus produktus pagal sąrašą.
  • Vištienos kepenėles nuplaukite, nupjaukite riebalinius sluoksnius. Kepenėles supjaustykite mažais gabalėliais, apkepkite keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus. Kepenėles kepkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies, kol jos bus paruoštos, įberkite druskos. Kepenų nereikia kepti giliai, kad jos liktų minkštos ir sultingos.
  • Pievagrybius nuplaukite, kiekvieną pavyzdį perpjaukite per pusę, tada plonais griežinėliais. Grybus apkepkite atskiroje keptuvėje aliejuje, pasūdykite. Aliejų naudokite minimaliai, kad salotos nepasirodytų labai riebios. Grybus pakepinkite 5 minutes, tada atvėsinkite, nusausinkite nuo aliejaus pertekliaus.
  • Svogūno galvą nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite aliejuje, kol taps skaidrūs. Morką sutarkuokite stambia tarka, suberkite į svogūną, išmaišykite. Daržoves pakepinkite, kol suminkštės, tada atvėsinkite ir nusausinkite nuo aliejaus.
  • Paruoškite plokščią, ovalo formos lėkštę. Kaip pirmąjį sluoksnį išdėliokite keptų kepenų gabalėlius, prieš tai juos atvėsinę. Fetos sūrį sulaužykite gabalėliais, sumaišykite su grietine, plakite trintuvu iki vientisos, be gumuliukų padažo konsistencijos. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir maltais pipirais, išmaišykite. Kad būtų lengviau sluoksniuoti, perpilkite padažą į konditerinį maišelį. Užtepkite ant kepenų sluoksnio.
  • Iškeptus grybus dėkite ant kepenėlių, taip pat aptepkite paruoštu padažu.
  • Pakepintas daržoves dėkite ant grybų, paskirstydami jas per visą salotų perimetrą, aptepkite grietinės ir sūrio padažu.
  • Kietai išvirkite kiaušinius, sutrinkite ant rupios trintuvės, sudėkite ant daržovių. Uždenkite padažu.
  • Iš susmulkinto lydyto sūrio suformuokite kitą sluoksnį, aptepkite padažu ir tolygiai paskleiskite.
  • Minkštas džiovintas slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, jomis papuoškite salotų viršų, išdėliodami ratu keliomis eilėmis. Gero apetito.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.