Produktai:
- Šviežia šaldyta skumbrė 3 vnt.
- Garstyčios 3 v.š.
- Majonezas 3 arb.
- Druska pagal skonį
Paruošimas:
Sudedamųjų dalių sąrašas rodo pagrindinę recepto sudėtį. Tačiau visi marinato komponentai yra lengvai pakeičiami.
Jei garstyčių nėra (arba nepakanka), galite pridėti apie 1,5–2 šaukštelius. krienų. Taip pat galite pridėti kečupo.
- Neatitirpinkite skumbrės iki galo, kad ji išliktų tvirta, kad gabalėliai iškristų net pjaunant.
- Žuvį kruopščiai nuplaukite, išdarinėkite, nupjaukite nereikalingą galvą ir uodegos galiuką. Taip paruoštas skerdenas nusausiname popieriniu rankšluosčiu, kad pasišalintų drėgmė.
- Žuvį supjaustome gabalėliais.
- Belieka žuvį pasūdyti ir aptepti padažu (padažui tereikia sumaišyti garstyčias ir majonezą).
- Žuvies gabalėlius išdėliokite ant kepimo skardos (pirmiausia uždenkite folija, kad procesas liktų švarus) ir pašaukite į orkaitę arba oro gruzdintuvą.
- Skumbres kepkite 30 minučių vidutinėje temperatūroje – apie 180 laipsnių.
Jei norite patiekti visą žuvį, kepkite ją kaip skerdeną. O jei gabalėliais, žuvį geriau pjaustyti dar žalią, antraip gatava skumbrė taip gražiai neįpjaus.
Skumbrė yra pasirengusi!
Gero apetito!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
