Slaptas keptos skumbrės receptas nuostabiame marinate!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Produktai:

  • Šviežia šaldyta skumbrė 3 vnt.
  • Garstyčios 3 v.š.
  • Majonezas 3 arb.
  • Druska pagal skonį

Paruošimas:

Sudedamųjų dalių sąrašas rodo pagrindinę recepto sudėtį. Tačiau visi marinato komponentai yra lengvai pakeičiami.
Jei garstyčių nėra (arba nepakanka), galite pridėti apie 1,5–2 šaukštelius. krienų. Taip pat galite pridėti kečupo.

  1. Neatitirpinkite skumbrės iki galo, kad ji išliktų tvirta, kad gabalėliai iškristų net pjaunant.
  2. Žuvį kruopščiai nuplaukite, išdarinėkite, nupjaukite nereikalingą galvą ir uodegos galiuką. Taip paruoštas skerdenas nusausiname popieriniu rankšluosčiu, kad pasišalintų drėgmė.
  3. Žuvį supjaustome gabalėliais.
  4. Belieka žuvį pasūdyti ir aptepti padažu (padažui tereikia sumaišyti garstyčias ir majonezą).
  5. Žuvies gabalėlius išdėliokite ant kepimo skardos (pirmiausia uždenkite folija, kad procesas liktų švarus) ir pašaukite į orkaitę arba oro gruzdintuvą.
  6. Skumbres kepkite 30 minučių vidutinėje temperatūroje – apie 180 laipsnių.

Jei norite patiekti visą žuvį, kepkite ją kaip skerdeną. O jei gabalėliais, žuvį geriau pjaustyti dar žalią, antraip gatava skumbrė taip gražiai neįpjaus.
Skumbrė yra pasirengusi!

Gero apetito!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.