Skvošo ikrai nuo vaikystės. Tas pats skonis: gaminau pernai, kartosiu ir šiemet

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas iš paprastų moliūgų ikrų receptų su nedideliu kiekiu ingredientų. Dėl to, kad ikruose nėra nieko nereikalingo, užkandis išsiskiria natūraliu cukinijų skoniu.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 3 kg;
svogūnai ir morkos po 1 kg;
cukraus, 2 v.š.;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
juodųjų pipirų ir parikos po 1 a.š.;
pomidorų pasta, 3 šaukštai;
obuolių sidro actas arba įprastas stalo actas, 9%, 2 valg.
Virimo procesas

Rinkitės jaunas cukinijas, kurių minkštimas nebus vandeningas. Tai padės išvirti masę per daug trumpesnį laiką nei gaminant ikrus iš senų cukinijų.

Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną iki auksinės rudos spalvos, išimkite.

Sutarkuotas arba kubeliais supjaustytas morkas pakepinti, troškinti, kol suminkštės, išimti.

Cukiniją supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keletą minučių, tada suberkite svogūnus ir morkas, išmaišykite ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies po dangčiu, išmaišykite ir troškinkite dar 30 minučių.

Išmaišykite ir troškinkite 20 minučių.

Įpilkite pomidorų pastos, druskos ir cukraus, troškinkite 10 minučių.

Mišinį sutrinkite trintuvu, suberkite prieskonius, įpilkite acto ir užvirinkite, virkite 2 – 3 minutes.

Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir atvėsinkite.

Toliau ikrus perkeliame į rūsį ar sandėliuką.

Ikrai gaunasi kaip ir klasikiniame recepte – tiršti, aromatingi, vidutiniškai aštrūs, be didelio kiekio augalinio aliejaus tokio parduotuvėje tikrai nenusipirksi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.