Skumbrė pasirodo labai skani ir su ja galima tiesiog išvirti bulves, ant stalo padėti raugintų agurkų ir šventė bus sėkminga bei skani. Svarbiausia paimti šviežią, kelis kartus neatšildytą ir nešaldytą žuvį.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- skumbrė, 1 vnt.;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- lauro lapas, 1 vnt.;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- pipirų, kalendrų.
Virimo procesas
Žuvį išvalome nuo visko, kas nereikalinga ir paverčiame filė be kaulų.
Marinavimui sumaišykite maltą lauro lapą su kitais prieskoniais.
Patarimas: kad nereikėtų ilgai šlifuoti lauro lapo, imkite susmulkintą.
Sumaišykite druską ir cukrų ir įtrinkite filė, tada pabarstykite prieskoniais ir pabaigoje įtrinkite tarkuotu česnaku. Česnaką galima perspausti per presą.
Filė vidinėmis pusėmis dedame vieną ant kitos ir labai stipriai apvyniojame plėvele.
Siunčiame į šaldytuvą 12 valandų, o po to porai valandų į šaldiklį.
Sušaldžius užkandį galite atsargiai supjaustyti plonais griežinėliais ir gražiai išdėlioti ant indo, skirto patiekti ant šventinio stalo.