Jei atsibodo klasikiniai kepti vištienos kotletai, galite išbandyti ką nors visiškai naujo. Šis receptas ne tik paprastas ir greitas, bet tuo pačiu pradžiuginsite kiekvieną jo paragavusį.
Jūs tikrai nenorite daug laiko praleisti virtuvėje vasarą, net kai taip karšta. Tačiau nereikia atsisakyti skanaus maisto. Šiuos susmulkintus kotletus, suformuotus į vėrinukus, galite paruošti akimirksniu ir suvalgyti dar greičiau. Be to, jie nėra pernelyg sunkiai virškinami, todėl šiuo kreminiu gėriu galėsite mėgautis be jokio gailesčio.
Sudedamosios dalys ir paruošimo procesas
Jums reikės:
- 350 gramų vištienos krūtinėlės
- Vienas kiaušinis
- Vienas valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 100 gramų graikiško jogurto (jei neturite nesaldaus jogurto, galite jį pakeisti grietine)
- 30 gramų vasarinių žaliųjų svogūnų
- Druska pagal skonį
- Malti pipirai pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus pagal poreikį
- Peilis
- Didelis dubuo
- Mažesnis dubuo
- Keptuvė su dangčiu
Pirmas dalykas, kurį turėsite padaryti, yra apdoroti vištieną. Tinkamai nuplaukite krūtis ir pašalinkite visus nelygumus. Tada supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į didesnį dubenį. Pagardinkite druska, kaip esate įpratę. Tada dubenį atidėkite į šalį ir paruoškite jogurto mišinį.

Paimkite nedidelį dubenį ir palaipsniui įpilkite graikiško jogurto, plaktų kiaušinių ir juodųjų pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišyti, mišinį supilti į didelį dubenį su vištiena ir vėl viską išmaišyti. Paimkite laiškinį svogūną, gerai nuplaukite ir supjaustykite mažais apskritimais.
Šiam kreminiam patiekalui neatsispirsite
Supilkite juos į vištienos mišinį ir tiesiog suberkite miltus, tada galėsite vėl viską sumaišyti ir šį kartą paskutinį kartą. Jei neskubate, tikrai geriau palikite mišiniui kurį laiką pastovėti, gal valandą ar dvi . Mėsa puikiai įsisavins skonį, o gauto patiekalo potyris bus dar intensyvesnis. Žinoma, nesvarbu, jei neturite laiko padėti mėsos.

Paskutiniame etape paimkite augalinį aliejų, supilkite jį į keptuvę ir lėtai kaitinkite. Supilkite mišinį šaukštu, kad susidarytumėte nedidelį paplotėlį, kurį kepkite. Tokiu būdu pripildę keptuvę, uždenkite dangčiu ir leiskite pyragėliams kepti apie tris minutes iš kiekvienos pusės. Patiekti su bulvėmis galite bet kaip. Gero apetito!
