Skanūs svogūnų pyragaičiai keptuvėje. Gaminame ir valgome 2 dienas iš eilės: paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Svogūnų pyragaičiai kilę iš Kaukazo virtuvės ir yra įsimenami dėl neįprasto skonio ir aromato. Tyrėjai mano, kad Šiaurės Kaukazo klajoklių tautos paruošė tokį skanėstą ant ugnies. Maisto ruošimas užtruko nedaug laiko, o maisto užteko ilgiems žygiams.

Be to, pagal vieną versiją, patiekalas atsirado dėl piratų ir Kaukazo kultūrų. Piratai į savo laivus paėmė daug svogūnų ir miltų, o laive gamino papločius. Pakalbėkime apie svogūnų pyragų receptą.

Ingredientai svogūnų pyragams:

miltai – 450 g;
svogūnai – 3 vnt.;
sviestas;
augalinis aliejus – 50 ml;
druskos, pipirų;
vanduo – 250 ml.
Svogūnų pyragų gaminimas:

Į dubenį supilkite 250 ml vandens ir įberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos. Suberkite miltus ir rankomis minkykite tešlą.

Atskirame dubenyje sumaišykite svogūnų pusžiedžius, druską ir pipirus pagal skonį. Maišykite rankomis.

Tešlą supjaustykite lygiomis dalimis ir iškočiokite rutuliukus. Tešlą kočėlu kočioti į ploną lakštą ir aptepti lydytu sviestu. Ant viršaus pabarstykite paruoštus svogūnus.

Susukite į ritinį, o tada suformuokite sraigę.

Palikite produktą 10 minučių. Paspauskite rankomis ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

Kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies.

Svogūnų pyragaičiai paruošti, mėgaukitės!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.