Varškės tešla yra populiari pradinė medžiaga ruošiant vaisių kukulius. Jis gali būti naudojamas kepiniams, kurie yra maistingesni dėl varškės.
Ar ir jūs galvojate, ką padovanoti savo vaikams pusryčiams ar užkandžiams? Jie vis dar nenori valgyti duonos ir niekina net bandeles. O kaip pasiūlyti jiems pyragus iš minkštos sūrio tešlos ? Kartu su kakava tai bus labai skanus užkandis, kai reikės papildyti savo energiją. Išbandykite juos pagal mūsų receptą, kuriame yra ir majonezo.
Kodėl varškė yra maistinga
Varškės sūris gaminamas iš karvės arba ožkos pieno, sutraukus pieno rūgštimi. Dėl šios priežasties tai yra baltymų šaltinis, palaikantis raumenų masės formavimąsi. Todėl jis ypač tinka sportininkams, tačiau varškės naudą įvertins visi . Jame yra vitaminų B6, B12, C, D ir E bei mineralų kalio, kalcio ir cinko. Varškė pakankamai soti, tačiau turi mažai riebalų ir cholesterolio. Tai tinkamas maistas nuo osteoporozės.
Ko prireiks gaminant sūrio pyragus
- 300 g varškės
- 400 g kvietinių miltų
- 3 šaukštai cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas majonezo
- 100 g sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo procedūra
- Sumaišykite minkštą sviestą ir varškę dubenyje. Į mišinį įpilkite cukraus ir majonezo.
- Suberkite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais.
- Sumaišykite visus išvardytus ingredientus į storą tešlą, kurią uždenkite rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje bent 20 minučių.
- Tada pabarstykite savo darbo paviršių miltais, kad tešla prie jo nepriliptų. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą. Pabarstykite vaniliniu cukrumi.

- Lakštą supjaustykite vienodo pločio juostelėmis ir atskirai susukite.
- Dabar paruoškite orkaitę kepimui. Įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Ant skardos dugno padėkite kepimo popierių ir ant jo sukraukite paruoštą sūrio tešlos pusgaminį.
- Sūrio pyragus kepsite apie 25 minutes, kol tešla iškeps ir taps auksinės spalvos.
- Iškepus leiskite pyragėliams atvėsti ir galėsite patiekti. Jie yra idealus užkandis vaikams, su kuriais galite pasigaminti karštos kakavos.
