Paruoškite skanų obuolių pyragą, kuris dėl trapios tešlos subyrės ant liežuvio. Kiekvienas tikrai gali susidoroti su receptu.
Obuolių pyragaičiai pradžiugins kiekvieną namų ūkį, kuris mėgsta mėgautis saldžiais desertais. Jie yra aromatingi, puikaus skonio ir, jei turite tinkamą receptą, jie gali pranokti bet kokį delikatesą iš konditerijos parduotuvės . Taigi išbandykite vieną iš jų pagal šį puikų receptą ir įsitikinkite patys. Be to, atėjo ruduo, todėl rinkoje gausu geriausio skonio obuolių.
Skanus obuolių pyragas
Šis receptas ypatingas tuo, kad tešla su obuolių įdaru tampa labai minkšta, todėl gražiai tirpsta ant liežuvio. Jei atliksite atskirus žingsnius, rezultatas turėtų būti aromatingas minkštas desertas , kuris nesuirs pjaustant. Tad nieko nelaukite ir skubėkite į virtuvę. Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- 150 gramų cukraus
- 500 gramų miltų
- 250 gramų sviesto
- 2 kiaušiniai
- 50 gramų grietinės
- 6 gramai kepimo miltelių
- Vanilė
- Žiupsnelis druskos
Norėdami paruošti kremą, jums reikės:
- 700 mililitrų pieno
- 180 gramų cukraus
- 80 gramų kukurūzų krakmolo
- 2 kiaušiniai
- 80 gramų sviesto
- Vanilė
- Druska
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės:
- 1,3 kilogramo obuolių
- 30 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Paruošimo procedūra:
- Pirmiausia dideliame puode užvirkite pieną, tada paruoškite dubenį, kuriame sumaišykite krakmolą su cukrumi, druska ir kiaušiniais.
- Į mišinį su krakmolu supilkite šiek tiek pieno, gerai išmaišykite ingredientus, kad susidarytų vienalytė masė. Tada masę supilkite į verdantį pieną.
- Virkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės, tačiau jis neturi būti visiškai kietas. Stenkitės, kad mišinys vėl neužvirtų.
- Tada į mišinį įpilkite sviesto ir pagal skonį vanilės. Tada leiskite mišiniui atvėsti. Dabar jūsų kremas yra paruoštas.
- Kai mišinys atvės, šviežius obuolius nulupkite, supjaustykite stambesniais gabalėliais ir patroškinkite svieste su trupučiu citrinos sulčių (kaip įdarą) 10 minučių.
- Tada paruoškite dubenį ir įsijokite į jį miltus. Tada sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Į miltų mišinį sutarkuokite sviestą ir sutrinkite į trupinius.
- Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, vanilę ir iš ingredientų padarykite tešlą.
- Padalinkite tešlą į 2 dalis, kad viena būtų mažesnė, o kita – didesnė. Mažesnę dalį dėkite į šaldiklį, didesnę – į šaldytuvą tik 30 min.
- Formą ištepkite sviestu ir paskleiskite joje didesnę tešlos dalį. Tinkamai formuokite, ypač klubus.
- Dabar į formą su tešla paskleiskite įdarą, aptepkite kremu ir galiausiai aptepkite kita tešlos dalimi. Nepamirškite tinkamai sujungti mažesnės tešlos šonuose su didesne tešla.
- Obuolių pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.
- Po to leiskite pyragui visiškai atvėsti formoje ir tik tada išimkite. Jei reikia, galite papildomai pabarstyti cukraus pudra ir cinamonu.
- Ir viskas, mėgaukitės!