Greiti pusryčiai iš pita duonos, kumpio arba dešros, sūrio ir pomidorų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– lavašas, 4 šoviniai;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– dešra, 100 g;
– sūris, 120 g;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės;
– pomidoras, 1 vnt.
Virimo procesas
Kiaušinius plakite šluotele su druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir supilkite šiek tiek kiaušinių mišinio, tolygiai paskirstykite ant keptuvės ir įdėkite lavašo lakštą.
Ant pitos duonos uždėkite kumpio riekeles arba dešros riekeles, pabarstykite trupučiu tarkuoto sūrio ir uždenkite pita duona.
Savo ruožtu ant jo išdėliokite pomidorų griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite pita duona.
Ant šio lavašo lakšto vėl uždėkite kumpį, pabarstykite sūriu ir apibarstykite lavašu.
Viską užpilkite kiaušinių mišiniu, tolygiai patepkite viršutinę pitos duonos dalį.
Uždenkite dangčiu ir kepkite iš vienos pusės 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Apverskite pyragą ir kepkite dar 5 minutes iš kitos pusės.
Patarimas : tarp pita duonos sluoksnių taip pat galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir aromatinėmis žolelėmis bei prieskoniais. Galite naudoti virtą ar rūkytą dešrą arba pasiimti rūkytą, virtą mėsą ar keptą maltą mėsą, grybus ir kitus skanius maisto produktus pagal savo skonį.