Skanūs pusryčiai per 5 minutes. Greita ir skanu: valgykite bent kasdien

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra blynų protėviai. Tokius keistus samprotavimus galima išgirsti iš daugelio virėjų. Tačiau nemanykite, kad šis faktas yra išgalvotas. Blynai iš tikrųjų atsirado anksčiau nei blynai. Tikriausiai vėliau žmonės tiesiog nusprendė tešla ištepti keptuvės paviršių.

Blynai buvo religinis patiekalas, vėliau patiekiami per šventes ir netgi turėjo kultūrinę reikšmę. Su blynais siejama daugybė patarlių ir posakių. Pavyzdžiui – „Kur blynai, ten ir mes, o kur blynai – gerai“ arba „Namų ponia kaip blynai meduje“.

Ruoškime blynus pagal vieną iš neįprastų receptų.

Ingredientai blynams:

kefyras – 300 ml;
druska – ½ šaukštelio;
cukrus – šaukštelis;
kiaušinis – vnt.;
augalinis aliejus – šaukštai. l.;
kepimo milteliai – šaukštelis;
miltai – 250 g;
virti kiaušiniai – 4 vnt .;
žalieji svogūnai – krūva.
Blynų ruošimas:

Dubenyje sumaišykite kefyrą su druska ir cukrumi ir išmaišykite. Į kefyrą įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų, sumaišykite ingredientus.

Į kefyrą suberkite kepimo miltelius, tada persijokite miltus ir minkykite blynams skirtą tešlą.

Nuluptus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite.

Į tešlą įmuškite kiaušinius ir svogūnus ir gerai išmaišykite.

Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir konditeriniu maišeliu ant paviršiaus suformuokite blynų porcijas. Kepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime purius blynus. Jie yra nuoširdesni nei įprasti, nes juose yra kiaušinių ir žaliųjų svogūnų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.