Anksčiau obuolių pyragai buvo ruošiami rudens pradžioje ir vasaros pabaigoje. Šis sezonas laikomas obuolių sezonu, todėl iš šio vaisiaus buvo gaminami įvairūs preparatai. Dabar rugpjūtį ir rugsėjį ruošti obuolių patiekalų nebūtina. Šios daržovės parduotuvėse galite įsigyti ištisus metus.
Tačiau daugelis išlaikė tradiciją kepti obuolių pyragus rudenį. Tai pats atmosferiškiausias metas tokiems jaukiems kepiniams.
Obuolių pyragas – klasika, kurios neatsisako europiečiai ir mūsų šalies gyventojai. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti trijų puodelių obuolių pyragą.
Obuolių pyrago ingredientai:
obuoliai – 7 vnt.;
miltai – 250 g;
manų kruopos – 250 g;
granuliuotas cukrus – 250 g;
kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
sviestas – 150 g;
citrina – vnt.
Obuolių pyrago gaminimas:
Dubenyje bandome sumaišyti manų kruopas, miltus ir cukrų, suberiame kepimo miltelius. Šluotele išmaišykite birius produktus iki vientisos masės.
Obuolius sutarkuojame ant smulkių smilkinių, nepasiekdami šerdies su grūdeliais. Nereikia nuimti odelės nuo obuolių. Svarbu, kad obuoliai būtų sultingi.
Į obuolių mišinį išspauskite citrinos sultis. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į obuolių mišinį ir išmaišykite.
Mentele padalykite obuolių mišinį į 3 lygias dalis. Į birius produktus įberkite žiupsnelį druskos, padalinkite po lygiai į 4 stiklines.
Kepimo skardą išklokite pergamentu taip, kad šonus ir dugną jis padengtų vienu lakštu. Pergamento lakštą rekomenduojama iš anksto suglamžyti.
Į dugną supilkite stiklinę biraus mišinio ir išlyginkite paviršių.
Ant mišinio lygiu sluoksniu paskleiskite ⅓ obuolių įdaro. Pakartokite mišinio sluoksnius ir užpildymą po vieną.
Paskutinio biraus sluoksnio paviršių įtrinkite šaltu sviestu ir paskirstykite per visą pyrago viršų.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Jei jūsų obuoliai yra sausi, ištirpintą sviestą galite sumaišyti su pienu, prieš kepant pyragą persmeigti iešmeliu ir į vidų supilti pieno mišinį. Taip obuolių pyragas pasirodys sultingas ir skanus, o jį bus lengva paruošti.