Pasirodo, tiesiogine prasme skanų naminį jogurtą galite pasigaminti iš karto! Receptu pasidalijo kaimynė, senyvo amžiaus, bet labai veikli ir bendraujanti gruzinė. Prisipažįstu, dar niekada nieko panašaus nebuvau gaminusi ir šiek tiek nerimavau, kad be reikalo nesugadinsiu maisto, bet ne.
Jogurtą paruošti tikrai lengva ir paprasta. Įprastuose stiklainiuose, bet skanu! Manasis dabar to reikalauja beveik kiekvieną dieną. Pagauk naudingumą! Pasiruošimą aprašau žingsnis po žingsnio, kaip ir pats tai darau.
1 veiksmas
Parduodu pieno ir natūralaus jogurto atsargas iš turgaus. Jei perkate parduotuvėje, atkreipkite dėmesį, kad laikotarpis būtų kuo trumpesnis. Na, o pagal atsiliepimus girdėjau, kad Danone natūralumu yra geresnis už visas parduotuves.
Čia galime tik išbandyti, kas yra geriau. Kai kurie netgi gamina iš Actimel. Jogurtui gaminti tinka įprastas parduotuvėje pirktas pasterizuotas pienas.
Gaminau kelis kartus iš namų, iš ūkininkų turgaus. Jis turi būti virtas. Priešingu atveju jogurtas turės nemalonų kvapą. Įsitikinkite, kad jis nepabėga.
Jogurtą galite naudoti kaip užkandį, ką tik mėgstate. Jokių priedų.
Svarbu! Norėdami gauti tikrą, tirštą jogurtą, laikykitės tikslios proporcijos: 100 ml paruošto jogurto 1 litrui pieno. Ne daugiau, ne mažiau! Išbandyta empiriškai))
2 veiksmas
Per dieną, kai turiu laisvą minutę, juos kruopščiai išplaunu, o tada stiklinius indelius užpilu verdančiu vandeniu. Palieku juos aukštyn kojomis ant švaraus rankšluosčio ant virtuvės stalviršio iki vakaro.
Stiklainių skaičius ir tūris nustatomas pagal tai, kiek jogurto nuspręsite pagaminti vienu metu. Mano šeima jo vartoja daug ir su malonumu. Vienu metu gaminu 3-4 litrus.
Aš naudoju įprastus pusės litro stiklainius. Anūkams imu mažesnės talpos, 250-350 ml (tokiuose indeliuose parduodama pomidorų pasta arba medus).
3 veiksmas
Įprasto pieno pavertimas gurmanišku jogurtu trunka nuo 6 iki 10 valandų. Todėl tai darau vakare. Patys pamatysite, kas patogiau.
Abu ingredientai turi būti kambario temperatūros. Rekomenduoju likus porai valandų prieš maišant juos išimti iš šaldytuvo. Pieną ir starterį supilu į emaliuotą arba stiklinį indą. Gerai išmaišykite šaukštu.
4 veiksmas
Supilu mišinį į paruoštus stiklainius, uždengiu dangteliais ir dedu ant karšto radiatoriaus nakčiai. Koks yra geriausias būdas juos išdėstyti? Kaimynė kiekvieną stiklainį įdeda į specialiai išaustą audinio tinklelį su kabliuku, kuriuo pritvirtina prie akumuliatoriaus.
Aš naudoju radiatorių džiovintuvą. Jame nesunkiai telpa kelios skardinės.
primenu tau! Stiklainius su mišiniu laikykite ant karšto radiatoriaus mažiausiai 6 valandas! Apskritai geriau laikyti ilgiau, iki 8-9 valandų.
5 veiksmas
Ryte, kad sutvirtintų konsistenciją, stiklainius dedu į šaldytuvą 1-1,5 val. Tai viskas! Kaip matote, sunkumų nėra. Svarbiausia yra gerai išplauti stiklainius, naudoti šviežius ingredientus ir palaukti reikiamą laiką.
Skanus ir, svarbiausia, labai sveikas produktas paruoštas! Tada mano vaikai į jogurtą deda vaisių, uogienės ir razinų. Valgau natūraliai, nesaldžiai. Skonis nuostabus!
Ir svarbiausia, koks sutaupytas jogurtas. Dabar neperku, gaminu naują iš kažkokio „savo” jogurto. Ir taip toliau ratu. Nereikia kiekvieną kartą pirkti parduotuvėje.