Jie padeda, kai norisi kažko labai skanaus, bet visiškai nėra laiko ilgai gaminti.
Ingredientai:
Tešlai
- kefyras 3,2% – 400 ml
- druska – 1,5 šaukštelio.
- soda – 1 šaukštelis.
- miltai – 500 gr
Įdarui
- moliūgas – 800 gr
- svogūnas – 1 vnt.
- cukrus – 2 šaukštai
- druska – 0,5 šaukštelio
- augalinis aliejus 50 ml
Paruošimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą sumaišydami visus ingredientus. Tešlą uždenkite plėvele ir leiskite pakilti.
Paruoškite įdarą: moliūgą sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai supjaustykite.
Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, tada suberkite moliūgą, druską ir cukrų, pakepinkite, kol pusiau iškeps, tada sudėkite įdarą į lėkštę.
Padalinkite tešlą į lygias dalis, maždaug 14-15 dalių. Kiekvieną paplotį plonai iškočiokite ir dėkite įdarą.

Sudarome stebuklą, kaip čebureką.

Stebuklą apkepkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje .
Gatavus papločius ištepkite sviestu.

