Originalūs maltos jautienos kotletai su sūrio įdaru. Patiekalas paprastas, bet su įdomiu gaminimo žingsniu – užšaldysime ir tada kepsime. Šiuos kotletus patiekiu ir ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
maltos jautienos, 500 g;
svogūnas, 1 vnt;
kiaušinis, 1 v.;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
sūris, 200 g.
Kepimui reikia :
kiaušiniai, 2 vnt;
miltai, 1 stiklinė;
pienas, 50 ml;
druskos.
Virimo procesas
Jei nelabai mėgstate jautienos, tiesiog pakeiskite maltą mėsą kitu.
Faršą pagardinkite druska, pasirinktais prieskoniais, pipirais, kiaušiniu ir smulkiai tarkuotu svogūnu.
Patarimas : iš esmės maltą mėsą pagardinkite kaip įprastai. Pavyzdžiui, taip pat galite pridėti tarkuoto česnako ir smulkiai pjaustytų žolelių.
Stalą uždenkite maistine plėvele ir lygiu sluoksniu paskleiskite faršą, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Tvirtai apvyniokite ritinėlį plėvele, užfiksuokite plėvelės galus ir padėkite vyniotinį į šaldiklį 3 valandoms.

Tai turi būti padaryta taip, kad ateityje galėtumėte lengvai supjaustyti ritinį į porcijas.
Patarimas : be sūrio į vyniotinio vidų galima dėti įvairių įdarų aš kartais maišau sūrį su keptais grybais. Ypač skanu su miško grybais, bet tinka ir pievagrybiai.
Kiaušinius sumaišykite su miltais ir pienu, pridėkite pagal skonį.
Supjaustykite ritinį į dalis.

Įkaitinkite augalinį aliejų.

Supjaustykite gabalėlius į tešlą ir kepkite augaliniame aliejuje 7 minutes po dangčiu iš abiejų pusių ir ant silpnos ugnies.
Patiekiama su įvairiais garnyrais, skanu su virtais ryžiais, bulvėmis, salotomis ir padažais.
