Skanūs koldūnai, įdaryti malta mėsa. Skonis net geriau nei skamba

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminiai koldūnai, įdaryti skaniu malta mėsa, kurį paruošite greitai. Tai skamba kaip svajonės išsipildymas kiekvienam, kuris nori gerai pavalgyti. 

Ar esate nusiteikęs šiek tiek pamaloninti savo skonio receptorius, bet nežinote, ką su tuo daryti? Tuo pačiu metu priešais jus siūlomas paprastas sprendimas. Jums tereikia pasigaminti skanių kukulių, įdarytų malta mėsa . Šis maistas turi daug privalumų. Ją paruošti paprasta, juo galite pavaišinti bet ką, o išskyrus mėsą, namuose tikriausiai turite visus ingredientus. Receptui nieko ypatingo nereikia.

Ingredientai ir tešlos ruošimo tvarka

Koldūnams reikės:

  • Pusė kilogramo miltų
  • Vienas kiaušinis
  • Du šimtai penkiasdešimt mililitrų vandens
  • Trys šaukštai augalinio aliejaus
  • Druska pagal skonį
  • Puodas
  • Beldimas
  • Kiaurasamtis

Mėsos įdarui reikės:

  • Pusė kilogramo maltos mėsos savo nuožiūra
  • Vienas vidutinis svogūnas
  • Sviesto gabalėlis
  • Lauro lapas
  • Druska pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Česnakiniai prieskoniai pagal skonį
  • Ir iš tikrųjų bet kokie kiti prieskoniai, kurie jums patinka ir tinka jūsų patiekalui
  • Peilis
  • Puodas

Pirmiausia pradėkite ruošti tešlą, kuri bus visai nesunku. Bendras šio recepto privalumas yra tas, kad net pradedantiesiems nereikia bijoti jo paruošti. Ir drąsiai imkite vaikus į pagalbą, jie bent išmoks ko nors naujo . Paimkite kiaurasamtį ir per jį persijokite miltus į puodą, kad neliktų stambių gabalėlių. Sumaišykite su druska ir užpilkite verdančiu vandeniu. Viską sumaišykite, kad susidarytų vienalytė tešla.

Paprastesnių receptų tikrai nedaug

Tada į tešlą įpilkite augalinio aliejaus ir įmuškite kiaušinius, vėl viską išminkykite. Kai tik turėsite, uždenkite visą puodą tinkamu dangčiu ir leiskite tešlai kurį laiką pailsėti. Tuo tarpu galite pereiti prie paprasto mėsos paruošimo . Išimkite iš pakuotės ir pagal skonį įberkite druskos, pipirų, česnako, sviesto ir kitų prieskonių ar žolelių. Viską sumaišykite, kad kiekviena mėsos dalis būtų tikrai tolygiai paragauta.

Dėl sviesto įdaras bus dar sultingesnis, o iškepus patiekalas nebus sausas. Galiausiai paimkite svogūną, nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir taip pat įmaišykite į mėsą. Dabar paimkite nedidelius mėsos gabalėlius, suformuokite juos į rutuliukus ir visada uždenkite tešla , iš kurios bus įdaryti koldūnai. Kai užteks, sudėkite juos į puodą su vandeniu ir užvirinkite. Pagal skonį į vandenį įdėkite lauro lapelį, jie bus dar skanesni.

Jei pagaminote per daug tešlos, nesijaudinkite. Galite tiesiog laikyti jį šaldiklyje, kur užteks tikrai ilgai. Dėl to jums garantuojami greiti pietūs bet kuriuo metu, tiesiog atitirpinkite tešlą ir pagaminkite naują partiją. Patiekiant nepakenks įdėti dar vieną svogūną . Nulupate, pakepate keptuvėje ir apšlakstote sultimis ir užpilate ant lėkštėje esančių jau paruoštų kukulių. Tada visas patiekalas atrodo ir skonis daug geriau. Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.