Skanus ir švelnus vyniotinis su vyšniomis ištirps burnoje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bandelės, įdarytos bandelės, štrudeliai, ar pavargote nuo šių kepinių? Jei taip, išbandykite skanų ir švelnų vyniotinį su vyšniomis. 

Vyšnių vyniotinis – mėgstamas tiek jaunų, tiek vyresnių valgytojų skanėstas. Jei esate iš tų, kurie dėl sudėtingo deserto gaminimo mieliau vengia vyniotinių, jums to nereikia, patikėkite manimi, vynioti ir užpildyti ritinį yra taip pat paprasta, kaip ir kitų gėrybių iškepimą . Skirtumas tik tas, kad roladas yra skanesnis desertas, tirpstantis tiesiai ant liežuvio. Kepkite kartu su mumis ir įveik baimę kepti šį skanėstą. 

Paruoškite šiuos ingredientus

  • 150 g pusiau rupių miltų
  • 220 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių
  • 400 ml grietinės
  • 150 g cukraus pudros
  • 300 g vyšnių
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 3 šaukštai Nutella

Vyšnių vyniotinio ruošimas

Jei šiuo metu neturite vyšnių sezono metu, tikriausiai turėsite jas šaldytas. Jei taip yra, išimkite jas iš šaldiklio, leiskite atitirpti ir vyšnias be kauliukų apibarstykite 70 g cukraus. Tada apibarstykite juos kukurūzų krakmolu ir išmaišykite . Paruoškite puodą ir supilkite į jį vyšnias. Išmaišykite ir pakaitinkite. Kai puodo turinys sutirštės, atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.   

Dabar mes ruošiame tešlą. Dėl purumo ir trapumo rekomenduojame atskirti trynius nuo baltymų, o baltymus išplakti iki tirštos putos su žiupsneliu druskos. Kitame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi į tirštą, šviesiai geltoną masę . Toliau į trynius, kuriuos ištraukėte iš šaldytuvo likus bent valandai iki kepimo, sudėkite minkštą sviestą. Išplaktus suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.

Paskutinis pasiruošimo ir valcavimo etapas

Paimkite žemą skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Tada mentele tolygiai paskirstykite ant jos tešlą ir pusę atvėsusių vyšnių. Paslėpkite kitą vyšnių pusę. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir tešlą pašaukite į orkaitę dešimčiai – penkiolikai minučių. Kai tešla bus paruošta, galite pasakyti dantų krapštuku. Jei tešla nelimpa prie pagaliuko, ji paruošta. 

Dabar ateina sukimosi etapas. Kai tešla iškeps, nekantraujate, kol ji atvės! Ruloną susukite naudodami kepimo popierių ir palikite susuktą atvėsti . Tuo tarpu paimkite grietinę ir sumaišykite ją su cukrumi.

Atvėsusią tešlą išvyniokite ir visą vidų aptepkite kremu . Į kitą vyšnių pusę suberkite Nutella ir išmaišykite. Vyšnių mišinį dėkite ant tešlos viršaus, bet tik palei kraštą. Dabar vėl susukite ritinį ir pertepkite visą jo paviršių trupučiu kremo. Atidėkite ritinį bent 6 valandoms.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.