Tunas yra jūrinė žuvis, kuri yra daugelio naudingų medžiagų šaltinis. Pavyzdžiui, tunas turi daug baltymų. Žuvyje yra aukštos kokybės baltymų, kurie padeda kurti ir atkurti kūno audinius.
Tunuose taip pat yra Omega-3 riebalų rūgščių. Šios rūgštys vaidina svarbų vaidmenį širdies, smegenų ir akių sveikatai. Jie taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir širdies ligų riziką.
Tunuose gausu vitaminų B (B12, B6), A ir D, taip pat mineralų, tokių kaip selenas, fosforas, kalis ir magnis. Šios medžiagos palaiko bendrą organizmo sveikatą.
Tunas pusryčiams yra ypač naudingas, nes ryte visi šie komponentai greičiau pasisavinami organizme.
Pusryčiams pagaminkime tuno užtepėlę
Ingredientai:
Tunas savo sultyse - 120 g;
Žalieji svogūnai - krūva;
virtas kiaušinis - 1 vnt .;
Majonezas - šaukštas;
Sausas česnakas - ¼ šaukštelio;
Viso grūdo duona.
Norėdami paruošti tuno užtepėlę:
Keptuvėje su lašeliu augalinio aliejaus iš abiejų pusių išdžiovinkite duonos gabalėlius. Dubenyje šakute sutrinkite virtą kiaušinį ir susmulkinkite žalius svogūnus.
Tuną sutrinkite šakute ir nupilkite skysčio perteklių iš stiklainio. Sudėkite tuną į kiaušinių ir svogūnų mišinį. Mišinį pagardinkite majonezu, pagal skonį pabarstykite juodaisiais pipirais ir nusausinkite
Belieka mišiniu aptepti džiovintą duoną.