Skanūs ir sultingi kotletai per 15 minučių! Apsilaižysite pirštus!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Malta mėsa – 500 gramų
  • Ryžiai – 1 puodelis
  • Svogūnai – 1 vnt
  • Česnakai – 3 gvazdikėliai
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Kiaušinis – 1 vnt
  • Duonos trupiniai – 2 stiklinės
  • Vanduo – 1 stiklinė
  • Augalinis aliejus
  • Sviestas – 20 gramų

Paruošimas:

Ryžius kelis kartus nuplauname.

Atskirai sumaišykite 100 g džiūvėsėlių ir vandens. Palikite išbrinkti 5-10 minučių.

Į maltą mėsą suberkite susmulkintą česnaką ir svogūną. Minkyti.

Į faršą įberkite druskos, pipirų, kiaušinio ir išbrinkintų džiūvėsėlių.

Gerai išmaišykite.

Suformuokite kotletus ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Ryžius supilkite į švarią keptuvę ir kepkite 3 minutes. Įpilkite verdančio vandens ir uždengę ryžius virkite ant mažos ugnies 5 minutes.

Į ryžius įpilkite sviesto ir ant viršaus išdėliokite kotletus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.