Ingredientai:
- Malta mėsa – 500 gramų
- Ryžiai – 1 puodelis
- Svogūnai – 1 vnt
- Česnakai – 3 gvazdikėliai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Kiaušinis – 1 vnt
- Duonos trupiniai – 2 stiklinės
- Vanduo – 1 stiklinė
- Augalinis aliejus
- Sviestas – 20 gramų
Paruošimas:
Ryžius kelis kartus nuplauname.
Atskirai sumaišykite 100 g džiūvėsėlių ir vandens. Palikite išbrinkti 5-10 minučių.
Į maltą mėsą suberkite susmulkintą česnaką ir svogūną. Minkyti.
Į faršą įberkite druskos, pipirų, kiaušinio ir išbrinkintų džiūvėsėlių.
Gerai išmaišykite.
Suformuokite kotletus ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Ryžius supilkite į švarią keptuvę ir kepkite 3 minutes. Įpilkite verdančio vandens ir uždengę ryžius virkite ant mažos ugnies 5 minutes.
Į ryžius įpilkite sviesto ir ant viršaus išdėliokite kotletus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.