Skanus ir sotus patiekalas „Meškos letena“. Žodžio „mėsa prancūziškai“ pakeitimas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sotus ir skanus užkandis, kurį galima paruošti vakarienei ir patiekti ant šventinio stalo. Gaminimo laikas minimalus, viskas labai paprasta ir greita.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiauliena, 400 g;

vištienos filė, 2 vnt;

bulvės, 500 g;

miltų, 2 v.š.;

kiaušinis, 1 vnt;

druska, pipirai, prieskoniai.

Virimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Supjaustome griežinėliais ir išmušame. Druska, pipirai ir pabarstykite bet kokiais prieskoniais pagal skonį.

Tris bulves sutarkuokite stambia tarka ir užpilkite šaltu vandeniu 10 minučių. Tai padės pašalinti iš masės krakmolo perteklių.

Išspauskite masę.

Į išspaustas bulves suberkite miltus, druską, pipirus, išminkykite, įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.

Bulvių mišinį dalimis supilkite į keptuvėje įkaitintą augalinį aliejų, ant viršaus uždėkite karbonadą ir apibarstykite bulvėmis.

Apkepkite „sumuštinį“ iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Formą uždengiame pergamentu ir išdėliojame ruošinius.

Ant viršaus pabarstykite sūriu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Jei bijote, kad sūris pradės degti, iš pradžių valgykite be jo, o likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos pabarstykite sūriu ir baikite kepti.

Patiekdama patiekalą apibarstau smulkintais krapais ir žaliu česnaku, gaunasi labai gaivi ir aromatinga, dera su salotomis iš šviežių daržovių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.