Blynai dažniausiai asocijuojasi su kaimu, močiutės kepimu ir vaikyste. Tai tikrai jaukus kulinarinis malonumas, kurį namuose reikėtų kartoti kuo dažniau. Be to, gaminti blynus nėra ypač sunku, svarbiausia išvystyti techniką.
Blynai laikomi universalia kepimo rūšimi, į tešlą galima dėti įvairių fermentuotų pieno produktų. Pavyzdžiui, blynai su grietine pasirodo labai švelnūs.
Grietinės blynų ingredientai:
vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
miltai – 250 g;
granuliuotas cukrus – 50 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
grietinė – 80 g;
druska – žiupsnelis;
augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.
Grietinės blynų paruošimas:
Kiaušinius įmuškite į puodelį ir sumaišykite su cukrumi, kol antrasis ingredientas visiškai ištirps. Į saldų kiaušinių mišinį įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus, toliau maišykite, kol pasieksime vienalytę konsistenciją.
Į grietinės ir kiaušinių mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, mentele užminkykite tešlą. Minkymo metu į mišinį įpilkite druskos.
Išminkę tešlą rankomis, reikia suformuoti bandelę ir kočėlu iškočioti iki 3 mm storio. Naudodami stiklinę išpjaukite apskritimus iš sluoksnio – būsimi blynai.
Būsimus blynus apkepkite nedideliame kiekyje saulėgrąžų aliejaus ant vidutinės ugnies. Mūsų užduotis yra pasiekti, kad kiekviena tešlos pusė būtų auksinė. Tai užtrunka maždaug 3–5 minutes.
Stebėkite kepimo laipsnį, kad blynai nesudegtų. Kepdama tešla pakils.
Prieš valgydami leiskite blynams šiek tiek atvėsti ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Prieš patiekiant, rekomenduojame apibarstyti cukraus pudra.