Blynai – tai iš miltų pagamintas gaminys, primenantis mažus storus blynelius. Sprendžiant iš istorinių ataskaitų, jie tikriausiai yra tokie.
Faktas yra tas, kad senovėje nebuvo tokių aukštos kokybės keptuvių, skirtų ploniems blynams ruošti. Todėl šeimininkės kūrė blynus ir laikė juos tikrais blynais.
Fritters turėjo didelę kultūrinę ir tradicinę reikšmę visuomenėje. Kaip vienas iš pagoniškų patiekalų, šis produktas buvo aukojamas dievams. Galbūt jie tai padarė, norėdami kitais metais tikėtis gausaus kviečių derliaus.
Šiais laikais blynams gaminti nebūtina turėti miltų sandėlyje. Papasakosime apie paprastą šio gaminio paruošimo būdą be miltų.
Ingredientai manų kruopų blynams:
kiaušiniai – 2 vnt .;
soda – šaukštelis;
druska – žiupsnelis;
manų kruopos – 250 g;
cukrus – 3 šaukštai. l.;
kefyras – 250 ml.
Manų kruopų blynų gaminimas:
Sumuškite kiaušinius į gilų indą, įpilkite granuliuoto cukraus ir druskos, plakite, kol grūdai ištirps. Į kiaušinių mišinį įpilkite kefyro ir manų kruopų ir įmaišykite į tešlą panašų.
Manų kruopų tešlą kuo nors sandariai uždenkite ir palikite šiltai pusvalandžiui. Tada į tešlą supilkite soda ir sumaišykite ingredientus. Būsimų blynų porcijas dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
Blynelius apkepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Jei anksčiau košę gaminote tik iš manų kruopų, šis receptas jums bus Dievo dovana.
Dabar manų kruopos namuose nebebus nenaudingas produktas.