Skanus ir neįprastas smėlio pyragas „Kalnai sniege“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ar staiga norisi kažko neįprasto ir saldaus? Ar visiems žinomas toks impulsas?

Tada tai ženklas paruošti skanų trapios tešlos pyragą „Kalnai sniege“. Desertas paruošiamas labai paprastai ir gana greitai. Pasirodo saldus ir neįtikėtinai skanus. Tortas neįtikėtinai gražus: pirmiausia įvertinkite idėją iš nuotraukos! Produktų reikės minimaliai: rezultatas nustebins vaizduotę ir privers skonio receptorius dirbti sustiprintu režimu.

Reikalingi ingredientai

  • 180 gramų sviesto arba margarino;
  • 2 kiaušinių;
  • 200 gramų cukraus;
  • 300 gramų miltų;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos.

kremui

  • 500 gramų 20% grietinės;
  • 100-200 gramų cukraus;
  • šokoladas papuošimui.

Kaip pasigaminti skanų trapios tešlos pyragą „Kalnai sniege“

  1. Į atskirą dubenį sudėkite sviestą arba margariną (kepimui). Jis neturi būti per minkštas, todėl geriau imti tiesiai iš šaldytuvo.
  2. Į sviestą suberkite cukrų ir sutrinkite ingredientus iki vientisos masės.
  3. Tada įmušame du vištienos kiaušinius ir viską išmaišome.
  4. Į gautą mišinį įpilkite sodos ir užgesinkite actu arba citrinos sultimis.
  5. Įberkite druskos ir vėl viską išmaišykite.
  6. Miltus pamažu sijokite į sviesto mišinį ir minkykite tešlą. Jis turėtų būti minkštas ir šiek tiek prilipęs prie rankų.
  7. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.
  8. Po to tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame į nedidelius rutuliukus: apie 10-15 milimetrų skersmens.
  9. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jos sudėkite gautus gabalėlius.
  10. Rutuliukus dedame į orkaitę kepti 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Reikia žiūrėti, kad kepiniai neišdžiūtų.
  11. Kremą ruošiame patys. Grietinę (naudoju naminę grietinę) sumaišyti su granuliuotu cukrumi.
  12. Viską plakite mikseriu, kol cukrus visiškai ištirps.
  13. Torto surinkimas. Iškepusius sausainius pamerkite į grietinę ir išdėliokite ant kalno formos lėkštės.
  14. Ant torto viršaus užpilkite likusį kremą.
  15. Norėdami papuošti desertą, apibarstykite tarkuotu šokoladu ir palikite mirkti šaldytuve bent 2 valandoms, o dar geriau – visą naktį

Skanus trapios tešlos pyragas „Kalnai sniege“ yra labai minkštas ir saldus. Jei norite, galite eksperimentuoti ir pridėti vaisių. Desertas sotus, tad vienas gabalėlis tikrai prisotins ilgam. Tokius kepinius galite gaminti kiekvieną dieną: jie nugaruoja su trenksmu. Apsilankykite mūsų svetainėje: rasite daugybę paprastų ir skanių pyragų receptų (ir dar daugiau).

Patiko? Pasidalink! Ačiū.