Skanus ir nebrangus vasaros patiekalas. Paplotėlis su žolelėmis: sultingas, minkštas – jas kepu dažnai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių šiuos papločius vadina tinginiais pyragėliais, nes… Jas paruošti beveik nereikia pastangų. Špinatų įdarą galite pakeisti bet kokiais kitais žalumynais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras ir vanduo po 150 g;
soda, trečias šaukštelis;
žiupsnelis druskos;
cukraus, 1 šaukštelis;
miltų, apie 550 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:

špinatai, 150 g;
svogūnai, 2 vnt;
bet kokie žalumynai pagal skonį;
druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas

Sumaišykite kefyrą su soda, tada, kai reakcija praeis. Įpilkite šilto vandens ir išmaišykite.

Įpilkite druskos ir cukraus ir išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę. Minkykite minkštą ir lygią tešlą, miltų dėkite tiek, kiek reikia, net šiek tiek daugiau nei nurodyta recepte.

Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.

Įdarui pagal skonį supjaustykite špinatus ir įvairius žalumynus.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, sumaišykite su špinatais ir žolelėmis, druska ir pipirais, pagal skonį įdėkite sviesto.

Suformuokite plokščius paplotėlius su įdaru ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Bet galima kepti ir sausoje keptuvėje, o kai sukrausite papločius, patepkite juos sviestu.

Paplotėliai labai švelnūs, skanūs, su originaliu ir sveiku įdaru.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.