Skanus ir labai minkštas! Kefyro spurgos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro spurgos pasirodo labai skanios ir jas ruošdami nesugaišite daug laiko.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt.;

– miltai, apie 600 g;

– druska ir soda po 1/2 šaukštelio;

– cukrus, 3 šaukštai;

– kefyras, 300 ml.

Virimo procesas

Kiaušinį išplakti su druska, įpilti kambario temperatūros kefyro, išmaišyti.

Suberkite cukrų ir išmaišykite, suberkite sodą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į mišinį.

Tešlą minkykite mentele, tada stalą pabarstykite miltais ir minkykite rankomis ant stalo.

Patarimas : kai tik išnyks tešlos lipnumas, nedėkite daugiau miltų – tešla užsikimš, o trupiniai nebus purūs ir orūs.

Palikite tešlą 20 minučių, uždenkite ją plėvele.

Iškočiokite apie 5 mm storio sluoksnį, supjaustykite juosteles į 5 cm, tada į deimantus.

Kiekviename deimante padarome pjūvį per vidurį ir perleidžiame uodegas – lygiai taip pat, kaip darote krūmyną.

Įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletukus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Padėkite ant popierinių rankšluosčių. Tada dėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.