Kefyro spurgos pasirodo labai skanios ir jas ruošdami nesugaišite daug laiko.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušinis, 1 vnt.;
– miltai, apie 600 g;
– druska ir soda po 1/2 šaukštelio;
– cukrus, 3 šaukštai;
– kefyras, 300 ml.
Virimo procesas
Kiaušinį išplakti su druska, įpilti kambario temperatūros kefyro, išmaišyti.
Suberkite cukrų ir išmaišykite, suberkite sodą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į mišinį.
Tešlą minkykite mentele, tada stalą pabarstykite miltais ir minkykite rankomis ant stalo.
Patarimas : kai tik išnyks tešlos lipnumas, nedėkite daugiau miltų – tešla užsikimš, o trupiniai nebus purūs ir orūs.
Palikite tešlą 20 minučių, uždenkite ją plėvele.
Iškočiokite apie 5 mm storio sluoksnį, supjaustykite juosteles į 5 cm, tada į deimantus.
Kiekviename deimante padarome pjūvį per vidurį ir perleidžiame uodegas – lygiai taip pat, kaip darote krūmyną.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletukus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių. Tada dėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.