Skanus ir aromatingas slyvų padažas, puikiai tinkantis prie įvairių patiekalų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • Slyva – 2 kg
  • Vanduo – 2-3 šaukštai
  • Cukrus – 300 g
  • Karis – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Khmeli-suneli – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Muskato riešutas – 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas – 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Aitrioji raudonoji paprika – 2 ankštys
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Švieži česnakai – 1 didelė galva

Paruošimas:

  1. Atskirkite kauliukus nuo slyvų ir sumalkite mėsmale kartu su aitriąja raudonąja paprika (išėmus sėklas) ir česnaku.
  2. Įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždėkite ant silpnos ugnies, uždenkite ir troškinkite 30 minučių.
  3. Norėdami atsikratyti šiurkščių dalių, naudokite trintuvą ir sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės.
  4. Suberkite cukrų, druską, karį, suneli apynius, muskato riešutą, cinamoną ir maltus juoduosius pipirus.
  5. Virkite padažą dar 10-15 minučių, kol pasieksite norimą tirštumą.
  6. Paruoštą padažą supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.