Ingredientai:
- Slyva – 2 kg
- Vanduo – 2-3 šaukštai
- Cukrus – 300 g
- Karis – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Khmeli-suneli – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Muskato riešutas – 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas – 1 arbatinis šaukštelis
- Malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
- Aitrioji raudonoji paprika – 2 ankštys
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Švieži česnakai – 1 didelė galva
Paruošimas:
- Atskirkite kauliukus nuo slyvų ir sumalkite mėsmale kartu su aitriąja raudonąja paprika (išėmus sėklas) ir česnaku.
- Įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždėkite ant silpnos ugnies, uždenkite ir troškinkite 30 minučių.
- Norėdami atsikratyti šiurkščių dalių, naudokite trintuvą ir sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės.
- Suberkite cukrų, druską, karį, suneli apynius, muskato riešutą, cinamoną ir maltus juoduosius pipirus.
- Virkite padažą dar 10-15 minučių, kol pasieksite norimą tirštumą.
- Paruoštą padažą supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Gero apetito!