Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos visada gaminu Naujųjų metų šventiniam stalui. Šis karštas užkandis yra tiesiog magiškas ir minkštas, o įdarui galite naudoti kitus ingredientus arba tiesiog pridėti savo prie tų, kurie yra recepte.

Paruošimui reikės šių ingredientų:
- malta jautiena, 500 g;
- druskos ir pipirų po 0,5 arb. šaukštelio;
- petražolės, šviežios arba šaldytos, 1 valgomasis šaukštas;
- paprika, 0,5 arb. šaukštelio;
- grybai, 1 kg;
- tarkuoto sūrio, 50 g;
- augalinis aliejus, 20 ml.
Virimo procesas
Maltą jautieną (galite naudoti ir kiaulieną, bet grybai labai skanūs, jei naudosite jautieną) pagardinkite druska, pipirais, paprika ir kitais prieskoniais pagal skonį.
Rinkitės didelius pievagrybius: šiandien galite nusipirkti „karališkųjų“; jie turi gana talpias kepurėles ir lengvai įdaromi.
Iš maltos mėsos formuojame rutuliukus ir dedame juos į grybų kepurėles, viršuje apšlakstome augaliniu aliejumi.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba sutepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite grybų kepurėles.
Ant kepurių viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30 minučių.
Grybų kotelius taip pat susmulkinu gabalėliais ir sumaišau su malta mėsa bei įdedu rūkytos mėsos gabalėlių, gaunasi labai įdomus skonis.
Patiekiant, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir česnaku.


Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





