Jei pavargote nuo monotoniškų bulvių patiekalų, siūlome gerą alternatyvą. Tai gali būti geras užkandis, užkandis ar net garnyras. Juo džiaugiasi ir vaikai, ir suaugusieji. Be to, paruošimo procesas yra labai paprastas ir nereikalaujantis daug pinigų bei laiko.
Taigi, jei jau domitės šiais bulvių liežuviais, pasižymėkite receptą.
Ingridientai:
bulvės, 4 vnt.;
druskos, pipirų, krapų ir česnako pagal skonį.
Paruošimas:
Geriausia rinktis dideles bulves, kad būtų lengviau pjaustyti. Eksperimentuoti galima ir su prieskoniais, nes čia viskas tiks.
Taigi, bulves nulupame ir supjaustome lėkštėmis. Vėliau rekomenduojame nusausinti popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir pabarstykite druska. Geriau naudoti jūrinį, bet didelio skirtumo nėra.
Dabar uždėkite storą bulvių sluoksnį, druską ir pabarstykite aromatinėmis žolelėmis ir prieskoniais, įdėkite česnako su krapais ir pipirų sumą. Bulves galite pabarstyti jums labiau patinkančiais prieskoniais.
Bulves kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tada apverskite apskritimus ir kepkite dar 10 minučių, kol visiškai iškeps.
Šiuos bulvių liežuvius patiekiu su įvairiais padažais. taip pat galite juos įtrinti sūriu, kuris ištirps ir suteiks patiekalui skonio.
Kalbant apie padažus, gerai tiktų majonezas su smulkiai pjaustytais krapais, česnaku ir pipirais. Visai gerai išeina, jei į tą patį padažą įmaišysite raugintą agurką.
Kitas padažo variantas: majonezas su garstyčiomis. Skirtingai nuo ankstesnio, šis priedas suteiks pikantišką skonį bulvių liežuviams.
Rekomenduojame išbandyti. Tikrai nepasigailėsite!