Tas pats nepamirštamas patiekalas iš vaikystės, kurio negamina tik labai tinginiai arba tie, kurie nemėgsta kepto ir miltinio maisto.
Skanus ir labai švelnus skubantis verguny.
Prisimenu, lyg tai būtų buvę vakar: atsikeli ryte, o ant stalo jau stovi didžiulė lėkštė skanių vergunų, kuriuos paruošė tavo mama, ir, žinoma, puodelis karštos kakavos Mmm… skanaus!
Na, pradėkime gaminti! Patiekalą lengva paruošti ir su juo susidoroti gali visi!
Maisto gaminimui mums reikės šių produktų:
- Kiaušinis 1 vnt.
- Miltai 300 gr +/-
- Vanilinis cukrus 10 g
- Pusė arbatinio šaukštelio sodos
- Šiltas kefyras 200 ml
- Augalinis aliejus
- Žiupsnelis druskos
- Cukraus pudra
- Cukrus 1,5 a.š (pagal skonį)
Į dubenį įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite šluotele ir suberkite druską, sodą, cukrų ir vanilinį cukrų.
Supilkite šiltą kefyrą ir gerai išmaišykite šluotele.
Į tešlą nedidelėmis dalimis suberkite iš anksto išsijotus miltus.
Tešla neturi būti užkimšta miltais (prilipti prie rankų).
Sudrėkinkite rankas augaliniame aliejuje ir minkykite tešlą.
Palikite tešlą 5-10 minučių pailsėti, būtinai įdėkite į maišelį arba uždenkite lėkšte.
Po 10 minučių tešlą padalinkite į 2 dalis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
Papločius iškočiokite iki 0,5-0,7 cm storio.
Supjaustome deimantais, padarome pjūvį per vidurį (kaip nuotraukoje, o tada apverčiame į išorę).
Kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių 1,5-2 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir apvoliokite cukraus pudra arba tiesiog pabarstykite.
Štai visi mūsų skanūs arbatos skanėstai paruošti!
Mėgaukitės maistu!
Kad receptas būtų kuo aiškesnis, galite papildomai žiūrėti vaizdo įrašo receptą.