Šiandien aš einu pas jus su skanių spurgų receptu. Jie pasirodo labai skanūs, todėl primygtinai rekomenduoju ruošti dvi porcijas. Beje, nors ir kepami aliejuje, bet pasirodo visai neriebūs, nes kepdami nesugeria aliejaus. Aš jums pasakysiu visas paslaptis pasiruošimo metu. Taigi, pradėkime, paruoškime viską.
Ingredientaižalios mielės – 20-30 g (arba sausos 10 g)miltai – 400 – 450 gaugalinio aliejaus – sviestui kepti- 50 gpieno – 250 mlcukraus – 50 gkiaušinių – 1 vntdruskos – 1/2 šaukštelio
Kaip pasigaminti mielinių spurgų su pienu receptas žingsnis po žingsnio
1. Tešlai į dubenį supilkite 250 ml šilto pieno, suberkite žalias mieles.
Dedu 20 g žalio, jei verdu sausai, tai 10 g dedu vieną šaukštą cukraus, išmatuoto cukraus tešlai. Štai aš turiu 50 g cukraus, likusį palikite nuošalyje.Išmaišykite ir palikite apie 15 minučių, kad įsitikintumėte, jog mielės veikia. Supilkite juos į dubenį. Paimkite maišytuvo dubenį, įpilkite 50 g sviesto, suberkite likusį cukrų ir padėkite maišyti. Dar kartą išmaišykite vieną kiaušinį ir supilkite mieles bei pieną. Į gautą masę įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir 450 g išsijotų miltų.
2. Naudodami kabliuko priedą, minkykite tešlą.Kad būtų labai skanu, tešlą reikia gerai minkyti apie 10 minučių. Viską galite padaryti rankomis, bet su virtuvės mašina jai tiesiog nėra lygių. Mes nustatome laiką ir darome kitus dalykus. Taip išeina tešla. Leiskite tešlai dabar pakilti.Tai trunka maždaug 1 valandą. Kol tešla kyla, parodysiu, kaip iš pieno ir bananų pasigaminti minkštų ledų. Nulupkite ir supjaustykite du bananus ir užšaldykite. Mano turimų šaldytų bananų svoris yra 200 g.
3. Į mikserį suberkite šaldytus bananus, supilkite 50 ml pieno ir išplakite.Minkšti ledai yra paruošti. Perkeliame į dubenėlius ir patiekiame ant stalo. Pakilusią tešlą dedu ant stalo, išminku ir padalinu į dalis.
4. Iš kiekvienos dalies darau bandeles.Mano Kolobovo svoris yra 50 g. Dabar, naudodamas, pavyzdžiui, stiklinę, gaminu papločius.Pirštu per vidurį padarau skylutę ir ištempiu. Taip išeina ruošinys. Visus pasiruošimo darbus atlieku iš karto. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų.Kepsime daug aliejaus.Pilau taip, kad plaukiotų aliejuje. Pašildykite ir nuleiskite ruošinius.
5. Kepkite ant vidutinės ugnies. Taip jie nesugers aliejaus ir turės laiko virti. jei ugnis per lėta. Kaip suprasite, spurgos kepimo metu gali sugerti aliejų. Taigi visas spurgas apkepame. Dabar apvoliojame juos cukruje.Dabar spurgos yra paruoštos.Galima patiekti su kondensuotu pienu