Tiesiog puikus receptas: sultingi, minkšti ir švelnūs kotletai, kuriuose nėra jokių nereikalingų priedų ar prieskonių. Žinoma, į faršą galima dėti savo įprastų prieskonių, tačiau natūralus mėsos skonis yra daug malonesnis nei daugybė priedų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
malta mėsa, 1 kg;
sausa duona, 200 g;
svogūnas, 1 didelis gabalas;
česnakai, 4 dantys;
druskos, 1 šaukštelis;
juodieji pipirai pagal skonį.
Virimo procesas
Maltos mėsos asorti geriau imti, kad kotletai būtų įvairaus skonio, o pats patiekalas išeitų sultingas, o kepant mėsos pluoštai netaptų rupūs.
Aš patariu griežtai laikytis visų rekomendacijų proporcijomis – rezultatas labai priklauso nuo to.
Svogūną sumalkite trintuvu arba tris ant trintuvės.
Baltą duoną išdžiovinkite, kepalą užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
Į faršą suberkite svogūną, įberkite druskos, pipirų, susmulkintą česnaką, išminkykite.
Duoną išspauskite iš vandens, jei reikia, masę sutrinkite blenderiu ir supilkite į faršą, labai gerai išminkykite iki vientisos masės ir išplakite.
Kotletų formavimas.
Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose, jei jūsų keptuvė neleidžia kotletų kepti be duonos.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps. Visus kotletus sudėkite į keptuvę. Sudėkite gabalėlius sviesto ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Orkaitėje taip pat troškiname kotletus 10–15 minučių su sviestu.
Pats subtiliausias mėsos užkandis prie bet kokio garnyro ir šventiniam stalui. Svieste išmirkyti kotletai kvepia labai apetitiškai ir jums tikrai patiks.