Skanių baklažanų su česnakais, pipirais ir žolelėmis receptas. Vaikystės skonis: galima paruošti net žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti baklažanai yra skanus ir pikantiškas užkandis, galintis papuošti bet kurį stalą. Lengvai paruošiamas ir puikiai dera su įvairiais patiekalais.

Yra daug marinuotų baklažanų užkandžių receptų, kurie skiriasi marinato ir priedų sudėtimi. Kaip papildomi ingredientai gali būti naudojami česnakai, žolelės, riešutai, įvairių rūšių paprikos ir kiti produktai.

Paruošti baklažanų užkandį nėra sunku. Tuo pačiu metu jis yra labai universalus, tinka bet kokiam patiekalui.

Ingredientai:

baklažanai – 1 kg;
raudona paprika – 120 g;
aitrioji paprika – 1 vnt .;
česnakai – 45 g;
krapai, petražolės, kalendra – 150 g;
druska – 15 g;
cukrus – 40 g;
šaltas virtas vanduo – 100 g;
9% actas – 45 g;
augalinis aliejus – 250 g.
Baklažanų užkandžio paruošimas:

Neluptus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio apskritimais, papriką, nuluptą nuo vidurių, aitriąją papriką supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.

Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir kalendrą. Česnako skilteles perpilkite per spaudą, įpilkite vandens, acto, cukraus ir druskos.

Atskirame inde sumaišykite pipirus ir žoleles.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite baklažanus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Iškepus kiekvieną apskritimą kelioms sekundėms pamerkite į česnako ir acto marinatą.

Sudėkite apskritimus į negilią, bet didelę formą sandariai vienas prie kito. Baklažanų sluoksnį padenkite žolelių ir paprikų mišiniu.

Toliau dedame sluoksnius, kol baigsis baklažanai. Tada likusį marinatą užpilkite ant baklažanų, uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve porai valandų.

Gaunate skanius saldžiarūgščius baklažanus. Šis patiekalas bus geras užkandis vakarienei ar pietums.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.