Galbūt nepatikėsite, kad iš bulvių galima pagaminti patiekalą, kuris patiks visiems. Paruoškite jį savo vizitui.
Jei laukiate svečių, pabandykite jiems paruošti šią puikią dešrą. Vieną kartą paragavę nepatikėsite, kad iš tokio paprasto, kaip bulvės ir šoninė, galima pagaminti desertą, kuris jus visiškai nudžiugins. Ir ne tik jūs, visi, kas jų ragauja. Juos labai lengva paruošti, todėl jais gali pasidaryti kiekvienas.
Kiaulienos žarnos
Nepamirškite, kad kiaulienos apvalkalas pirmiausia turi būti tinkamai paruoštas, kad nebūtų to nemalonaus kvapo. Todėl jas reikia tinkamai nuplauti, o po to mirkyti specialiame mišinyje. Į gilų indą supilkite 2 litrus vandens , tada įpilkite stiklinę 9% acto. Palikite žarnyną 30 minučių, tada vėl nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Ko tau prireiks
- 2 kg bulvių
- 400 g taukų
- 4 skiltelės česnako
- 250 ml pieno
- 300 g kiaulienos
- 2 svogūnai
- 2 arbatinius šaukštelius druskos
- kiaulienos žarnos
- pipirų pagal skonį
Tai tikrai labai gerai
Pirmiausia riebalus ir mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iki auksinės spalvos. Svogūną nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Tada sudėkite į šoninę ir mėsą ir leiskite apkepti. Žalias bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Nulupkite česnaką ir suspauskite per spaudą. Kartu su miltais ir pienu supilkite į bulves. Druska ir pipirai. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Kiaulienos žarną kruopščiai nuplaukite ir iš vienos pusės suriškite siūlu. Pradėkite dėti bulvių ir mėsos mišinį į apvalkalą ir suriškite iš kitos pusės. Šias dešreles dėkite ant saulėgrąžų aliejumi išteptos kepimo skardos ir per visą paviršių perdurkite dantų krapštuku. Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 80 min. Na, jūs baigėte. Linkime gero apetito!