NVS šalyse nė viena šventė neapsieina be salotų. Daugelis netgi sugeba paruošti Cezarį ir Olivierą Maslenitsai.
Tiesą sakant, salotų ruošimo kultūra yra paplitusi visur. Tai lengvas patiekalas, dažnai su daržovėmis ir vaisiais, tinkantis kiekvienam. Tačiau dažnai gaminti tas pačias salotas pasidaro nuobodu. Šventės svečiai ir šeimininkai nori įvairovės.
Tokiu atveju verta paieškoti naujų salotų receptų. Verta nuolat eksperimentuoti, ieškant mėgstamų patiekalų šventei. Tai ne visada išeina iš karto. Norėdami tai padaryti, prieš šventę galite paruošti nedidelę salotų porciją ir paskanauti.
Papasakosime apie vienos iš šventinių salotų „Monpensier“ receptą.
Montpensier salotų ingredientai:
vištienos filė – vnt.;
druska – žiupsnelis;
majonezas – 2 šaukštai;
ledkalnio salotos;
kiaušiniai – 2 vnt .;
sūris – 100 g;
konservuoti kukurūzai – 3 šaukšteliai;
vynuogės – 5 vnt .;
spanguolės – 5 vnt.
Montpensier salotų paruošimas:
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite mažais kubeliais. Filė pasūdyti ir sumaišyti su šaukštu majonezo.
Salotų lapus susmulkinkite, sumaišykite su majonezu, taip pat įberkite druskos. Išvirkite kietai virtus kiaušinius ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Vištienos filė ir vištienos kiaušinius dėkite aplink apverstą stiklinę ant plokščios lėkštės, patepkite majonezu. Ant kiaušinių sluoksnio dėkite konservuotus kukurūzus.
Sutepkite kukurūzų sluoksnį, išdėliokite salotas ir pabarstykite struktūrą sūriu. Vynuoges ir spanguoles pakaitomis sudėkite ratu.
Belieka išimti stiklą nuo lėkštės.
Šventei galite patiekti originalias Montpensier salotas.