Tokie skanūs ir aromatingi ledai iš tikrųjų yra panašūs į skanėstą, kurį mėgome vaikystėje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– riebi grietinėlė, 500 g;
– kondensuotas pienas, 200 g.
Virimo procesas
Indą, kuriame gaminsite ledus, ir plaktuvą įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
Atšaldytą grietinėlę supilkite į indą ir išplakite šaltu šluotele iki purios ir tirštos masės. Plakite 7 minutes dideliu maišytuvo greičiu.
Sumažinkite maišytuvo greitį iki minimumo ir pradėkite pilti kondensuotą pieną. Visą masę plakite apie 1 minutę.
Visus ledus galite sudėti į vieną didelę formą arba dėti į vaflinius puodelius, kurių šiandien galima nusipirkti visur. Puikiai tiks ir su dideliais vaflių sluoksniais – vieną uždėkite ant keptuvės dugno, įdėkite ledų ir uždenkite antruoju vaflių sluoksniu.
Įdėkite indą į šaldiklį per naktį arba bent 4 valandas.
Ledus galite patiekti su kakava, šokoladu, uogų padažais, riešutais ir kitais priedais pagal savo skonį.