Tiesiog prabangios salotos iš marinuotų grybų. Jų dėka salotos skonis ypač įdomus, o į kompoziciją įtraukti produktai puikiai jas papildo. Salotos puikiai tiks šventiniam stalui ir tikrai patiks.
Reikalingi produktai
- 4 vištienos kiaušiniai
- 3 gabalėliai bulvių
- 2 morkos
- 1 lydytas varškės sūris
- 200 gramų marinuotų grybų
- 250 gramų rūkytos mėsos
- žalias svogūnas
- majonezo
- druskos, pipirų pagal skonį
Žingsnis po žingsnio paruošimo procesas:
Bulvės ir morkos verdamos arba kepamos, kol paruoštos. Geriau tai padaryti iš anksto, kad daržovės atvėstų šaldytuve. Taigi juos bus lengviau valyti ir geriau pjauti.
Kiaušinius įmuškite į puodą, užpilkite vandeniu ir padėkite ant viryklės. Viską užvirkite ir virkite 10 minučių. Gatavus kiaušinius atvėsinkite ir nulupkite nuo lukšto.
Imame salotų dubenį ir įtriname bulves. Tai bus pirmasis sluoksnis. Pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais, tada aptepkite majonezu.
Grybus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant bulvių. Pabarstykite smulkintais žaliais svogūnais. Ant viršaus paskleiskite sluoksnį tarkuotų morkų, pasūdykite pagal skonį, aptepkite majonezu.
Rūkytą mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ištepame ant morkų sluoksnio. Ant jo įtrinkite virtas kiaušinius ir pabarstykite lydytu sūriu.
Gatavoms salotoms suteikiame porą valandų prisitraukti, o tada patiekiame prie stalo. Gero apetito!