Skaniausi varškės pyragaičiai! Užkandis kaip soti vakarienė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Toks paprastas užkandis gali tapti sočia vakariene – paplotėliai su varške ir sūriu labai sotūs.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– kiaušinis, 1 vnt.;

– kefyras, 300 ml;

– miltai, 500 g;

– kepimo milteliai, druska po 1 arbatinį šaukštelį.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

– varškės, 400 g;

– sūris, 150 g;

– žolelės, druska ir prieskoniai.

Virimo procesas

Kiaušinį sumaišykite su kefyru, druska, išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis supilkite į masę, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą, uždenkite plėvele ir palikite 30 min.

Įdarui pagal skonį sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį, susmulkintas žoleles, druską ir prieskonius.

Stalą pabarstykite miltais, išdėliokite tešlą ir padalinkite į dalis, kiekvieną iškočiokite į bandelę.

Paplotį iškočiokite kuo ploniau, išdėliokite įdarą, užspauskite kraštus.

Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir apkepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Papločius dėkite į lėkštę ir karštus patepkite sviestu.

Patarimas : kad tešla nebūtų guminė, visi jos paruošimui skirti produktai turi būti kambario temperatūros. Į keptuvę nereikia pilti aliejaus, o tiesiog šepetėliu ištepti dugną aliejumi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.