Toks paprastas užkandis gali tapti sočia vakariene – paplotėliai su varške ir sūriu labai sotūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušinis, 1 vnt.;
– kefyras, 300 ml;
– miltai, 500 g;
– kepimo milteliai, druska po 1 arbatinį šaukštelį.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
– varškės, 400 g;
– sūris, 150 g;
– žolelės, druska ir prieskoniai.
Virimo procesas
Kiaušinį sumaišykite su kefyru, druska, išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis supilkite į masę, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą, uždenkite plėvele ir palikite 30 min.
Įdarui pagal skonį sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį, susmulkintas žoleles, druską ir prieskonius.
Stalą pabarstykite miltais, išdėliokite tešlą ir padalinkite į dalis, kiekvieną iškočiokite į bandelę.
Paplotį iškočiokite kuo ploniau, išdėliokite įdarą, užspauskite kraštus.
Įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus ir apkepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Papločius dėkite į lėkštę ir karštus patepkite sviestu.
Patarimas : kad tešla nebūtų guminė, visi jos paruošimui skirti produktai turi būti kambario temperatūros. Į keptuvę nereikia pilti aliejaus, o tiesiog šepetėliu ištepti dugną aliejumi.