Vienas iš greitų ir paprastų kotletų, troškinamų aromatingame ir apetitą keliančiame padaže, receptų. Tiekiame su įvairiais garnyrais, skanu ir su bulvių koše, ir su paprastais makaronais.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- maltos mėsos asorti, 1 kg;
- ryžiai, 0,5 stiklinės;
- svogūnai ir morkos, saldžiosios paprikos po 1 vnt;
- druskos, pipirų, krapų, aromatinių žolelių, česnako.
Norėdami paruošti padažą, jums reikia:
- pomidorai arba pomidorų pasta, 2 šaukštai;
- miltų, 0,5 a.š.;
- druska, cukrus, pipirai, žolelės, prieskoniai, žalumynai;
- vanduo, saulėgrąžų aliejus.
Virimo procesas
Ryžius išvirkite, kol iškeps pusiau.
Svogūną pakepinkite su kubeliu iki pusės iškepkite, suberkite tarkuotą morką ir troškinkite daržoves, kol iškeps.
Rinkitės maltos mėsos asorti, kad kukuliai išeitų sodraus ir įvairaus skonio. Į faršą suberkite troškintas daržoves. Sumaišykite su ryžiais, druska ir pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių ir česnako. Formuojame kotletus.

Įkaitinkite miltus iki auksinės spalvos ir suberkite trintus pomidorus arba pomidorų pastą, daržoves. Pagardinkite druska ir cukrumi, prieskoniais ir žolelėmis.
Į indą sluoksniais sudėkite kotletus ir saldžiosios paprikos žiedus.

Supilkite padažą taip, kad padažas apsemtų kotletus. Uždenkite ir troškinkite 40 minučių ant silpnos ugnies.

Kvepiančius mėsos kukulius patiekiame su įvairiais garnyrais, dedame salotas iš šviežių daržovių.
