Ingredientai:
Miltai – 2-2,5 stiklinės
Pienas – 1 litras
Kiaušiniai – 5 vnt.
Sausos prancūziškos mielės – 11 gr.
Cukrus – 5 šaukštai. kupinas šaukštas
Druska – 0,5 šaukštai. šaukštai
Augalinis aliejus – 2-3 šaukštai. šaukštai
Pasiruošimas
⠀
Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. ⠀
Lengvai išplakti kiaušinius.
Į pieną supilkite kiaušinius, cukrų, druską, miltus ir mieles.
Gerai išmaišykite šluotele, pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite .
Tešlos dubenį dėkite į šiltą ~40° vandenį, kad pakiltų 20-30 min. Tešla turi padidėti ir pradėti burbuliuoti.
⠀
Blynus kepkite sausoje keptuvėje.
Gatavus blynus patepkite sviestu.⠀
Gero apetito!