Skubu pasidalinti nepaprastai skanių cukinijų, keptų orkaitėje, receptu. Esu tikras, kad jis tikrai atsidurs jūsų mėgstamiausiuose patiekaluose.
Jums reikės:
jaunos cukinijos – 3 vnt .;
bet koks maltos mėsos – 450 gr.;
Iki pusės virti ryžiai – 0,5 a.š.;
Vidutinės morkos – 1 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Kietasis sūris – 150 gr.;
Grietinė arba majonezas – 4 šaukštai. l.;
Česnakai – 2-3 skiltelės;
Druska ir pipirai pagal skonį;
Jei norite, pridėkite mėgstamų prieskonių.
Daržovių aliejus
Paruošimas:
Svogūną susmulkinkite, morkas sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite augaliniame aliejuje. Leiskite atvėsti.
Faršą sumaišykite su atvėsusiomis keptomis daržovėmis, įberkite virtus ryžius, pagal skonį pasūdykite ir įberkite pipirų.
Cukiniją perpjaukite išilgai į dvi dalis. Naudodami šaukštą išskobkite vidurį. Turėtumėte gauti „valčių”. Truputį nupjaukite dugną, kad būtų stabilumas.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite cukinijų „valtelius”.
Cukinijos minkštimą sumalkite ir suberkite į faršą.
Cukiniją lengvai pamarinuokite ir tolygiai užpildykite paruoštu faršu, suformuodami nedidelį kauburėlį.
Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kietąjį sūrį sumalkite ant rupios trintuvės, suberkite per spaudą perspaustą česnaką ir pagardinkite majonezu arba grietine.
Po 20 minučių išimkite cukiniją iš orkaitės, aptepkite sūrio mišiniu ir kepkite dar 20 minučių.
Cukinijos pasirodo labai sultingos ir su patrauklia auksine plutele.
Patiekite su bet kokiu garnyru ir kaip savarankišką patiekalą.
Gero apetito!