Pyragai laikomi pagrindiniu žmonijai žinomu patiekalu. Pyragai pradėti kepti dar senovėje. Istorikai žino, kad faraonas Ramzis III mėgo kepti. Senovės kulinarijos veikaluose aprašoma, kaip faraonas kepdavo pyragus. O įdaras turėdavo būti mėsos. Yra prielaidų, kad tešla nebuvo valgoma.
Vėliau pyragai pradėti
kepti
visose šalyse. Kiekviena valstybė turėjo savo kepimo būdą. Priklausomai nuo ekonominės padėties, kepdavo pyragus su daržovėmis arba su mėsa
. Papasakosime, kaip greitai iškepti pyragus su varške.
Tešlos pirožkams ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- kefyras – 200 g;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 2 valg.
Įdarui skirti ingredientai:
- Pomidorai – 3 vnt;
- varškė – 180 g;
- Žolelės – 2 valg;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Druska – ½ šaukštelio.
Pyragėlių su varške paruošimas:
Į dubenį su šiltu kefyru supilkite valgomąją sodą, palaukite, kol mišinys ims putoti.
Į kefyrą persijokite miltus
ir
užminkykite lipnią tešlą
. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išminkykite ir 20 min. palikite po celofanu karštyje. Per tą laiką į varškę įspauskite česnako skilteles ir
plonais griežinėliais supjaustykite pomidorus
.
Padalykite tešlą po lygiai ir iškočiokite į du plonus sluoksnius
. Ant sluoksnio dėkite pomidorus, o ant varškės įdaro – pomidorus.
Antruoju tešlos sluoksniu uždenkite įdarą, išpjaukite apskritimus su įdaru ir pomidorais, užspauskite tešlos kraštus
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kepkite paplotėlius, kol iš abiejų pusių apskrus.
Rezultate turime neįprastus pyragėlius su pomidorais ir varške.
Tai sotus pusryčių ir popietės užkandis.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
