Skaniau nei bulviniai blynai ir koldūnai. Burtininkai: sunku atsispirti persivalgymui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Burtininkai – baltarusių virtuvės patiekalas, panašus į bulvinius blynus ir koldūnus vienu metu. Tai papločiai iš tarkuotų bulvių, įdarytų malta mėsa, kuri kepama iki auksinės rudos spalvos ir troškinama padaže.

Kolduny dažniausiai patiekiami su grietine arba padažu iš grietinės ir keptų svogūnų. Tai sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Dabar šis patiekalas patiekiamas daugelyje Baltarusijos įstaigų, nes tai laikomas tradiciniu šioje šalyje.

Mes jums pasakysime, kaip namuose pasidaryti burtininkus
Užpildo ingredientai:

Malta mėsa – 600 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
Druska – ⅓ šaukštelis.
Ingredientai tešlai:

Bulvės – 1200 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – 4 šaukštai;
Druska – ½ šaukštelio.
Ingredientai padažui:

Grybai – 300 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
grietinė – 200 g;
Vanduo – 200 ml;
Miltai – 1 valgomasis šaukštas;
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
Druska – ⅓ šaukštelis.

Maisto gaminimo burtininkai baltarusišku stiliumi:

Norėdami įdaryti faršą, per mėsmalę sumalkite svogūną, išmaišykite, pasūdykite ir pipirais. Tešlai ant smulkių trintuvės dantukų sutarkuokite nuskustas bulves.

Pakaitomis sutarkuokite bulves ir svogūnus. Per marlę išspauskite skysčio perteklių. Sulčių perteklių pašaliname, paliekame tik ant dugno nusėdusį krakmolą.

Ant bulvių mišinio paskleiskite krakmolą, įmuškite kiaušinį, druską ir miltus. Minkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą.

Iš faršo formuojame nedidelius kotletus, kuriuos suvyniojame į tešlos paplotėlius. Apkepkite burtininkus keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš visų pusių.

Sudėkite burtininkus į puodą storu dugnu, supilkite aliejų iš keptuvės ir šiek tiek vandens. Kepkite burtininkus po dangčiu 170 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Taip pat skaitykite:  Savo draugus visada vaišinu nuostabiu naminiu grietinėlės likeriu. Dalinuosi receptu!

Šiuo metu paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūną, plonai supjaustykite grybus. Pirmiausia keptuvėje pakepinkite svogūną, tada suberkite į jį grybus.

Pakepintus grybus su svogūnais užpilkite grietinės ir vandens mišiniu, įberkite druskos ir pipirų.

Su šiuo grybų padažu reikėtų patiekti baltarusiško stiliaus burtininkus. Rezultatas – sotus, skanus baltarusiškos virtuvės patiekalas.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.