Skaniau nei belyashi ir pyragaičiai! Į tešlą pagal kinišką metodą įpilkite 2 šaukštus grietinės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Čeburekai yra skanus pyragas, kurį išrado totorių-mongolų gentys. Tokios bandelės buvo patogios klajokliams, nes nereikėjo daug ingredientų.

Šiais laikais čeburekų galima rasti kiekviename žingsnyje. Tiesa, kyla abejonių dėl tokio maisto tinkamumo vartoti.

Kad netaptumėte nesąžiningų virėjų aukomis, lengviau paruošti naminį keptų pyragų variantą.

Jei nenorite ar negalite virti pyragaičių, turėtumėte kreiptis į kinų virtuvę. Azijiečiai sugalvojo kažką panašaus į čeburekus, tik kitaip interpretuodami.

Kinų čeburekų ingredientai:

miltai – 350 g;
ryžiai – 100 g;
druska – šaukštelis;
malta mėsa – 350 g;
vanduo – 250 ml;
svogūnai – vnt.;
grietinė – 2 šaukštai. l.;
augalinis aliejus – 30 ml;
kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;
kalendra – šaukštelis;
paprika – šaukštelis.
Kinijos čeburekų paruošimas:

Ryžius išvirkite, kol suminkštės, nulupkite svogūną ir supjaustykite ketvirčio žiedais. Keptuvėje pakepinkite svogūną augaliniame aliejuje iki skaidrumo.

Į svogūną suberkite faršą ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą. Į mėsos įdarą suberkite kalendrą ir papriką ir gerai sumaišykite prieskonius su malta mėsa.

Vandenį pašildykite iki 70-75 laipsnių, supilkite į indą su grietine. Į skystį suberkite kepimo miltelius ir į mišinį įberkite druskos. Miltus persijokite į skystį ir užminkykite tirštą, nelipnią tešlą.

Palikite tešlą šiltai 10 minučių po maistine plėvele.

Išvirusius ryžius sumaišykite su malta mėsa ir gerai išmaišykite.

Tešlą padaliname į 10-12 kolobokų, iš kurių iškočiojame stačiakampius plonus plokščius papločius.

Ant kiekvienos paplotėlio mažesnės stačiakampio pusės dėkite po šaukštą įdaro. Susukite paplotį į vyniotinį, kurio viduje yra įdaras.

Visus suktinukus apkepkite karštame augaliniame aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos.

Tereikia palaukti, kol riebalų perteklius nuvarvės nuo kiniškų čeburekų. Tokį lengvą ir kartu labai pažįstamą patiekalą galite patiekti ant stalo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.